83182
13:52 22.052019

Семеро закарпатців отримали державні та обласні нагороди. ФОТО

Життя 4545

Артисти, вчителі, лікарі, лісівники – талановиті закарпатці зібралися в облдержадміністрації для отримання президентських та обласних нагороди. Загалом відзнаки вручили сімом краянам.

Вітав винуватців свята в.о. голови ОДА Ярослав Галас. За його словами, вкотре велика кількість талановитих, працьовитих і висококваліфікованих закарпатців відзначена на найвищому державному та обласному рівнях.

Відповідно до указів Президента України, «За вагомий особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм» орденом «За заслуги» III ступеня нагородили голову постійної комісії Закарпатської обласної ради Василя Кошелю.

Відтак «Народним артистом України» став художній керівник естрадно-духового оркестру Закарпатської обласної філармонії Володимир Співак. Звання «Заслужений вчитель України» отримала Оксана Лемак – директор Свалявської ЗОШ №2, «Заслуженим лікарем України» став Віктор Югас, а «Заслуженим працівником освіти України» – Володимир Мандзюк, директор Сокирницької ЗОШ з поглибленими вивченням французької мови.

– У цю школу я прийшов працювати у 1977 році, одразу після закінчення Івано-Франківського педагогічного інституту. З 2000 року я працюю на посаді директора цієї школи, – розповідає Володимир Мандзюк. – Школа у нас велика, гарний колектив – більше 120 працівників. 18 вчителів у нас викладають французьку мову. Саме наша школа виховала молодого генія Фречку Валентина, який наразі навчається в університеті ім. Шевченка. Цей юнак прославив не тільки наше село Сокирницю, але й всю Україну.

Найвищими відзнаками Закарпатської обласної державної адміністрації, які ще прийнято називати «Золотий Ведмедик», нагородили двох закарпатців: директорів державного підприємства «Берегівське лісове господарство» Богдана Шойного та національного природного парку «Синевир» Миколу Дербака.

– Моя нагорода – це перш за все заслуга колективу. Нам вдалося за останні роки провести відновлення музею лісосплаву. Цей об’єкт поки що не закінчено, але сподіваємося що цьогоріч доведемо його до пуття, – наголосив Микола Дербак. – Також на території нашого парку діють «Реабілітаційний центр бурого ведмедя», «Реабілітаційний центр хижих птахів» та озеро Синевир. Нас фінансує Міністерство екології, наразі у нас все нормально. Тому працюємо і розвиваємо свій туристично-рекреаційний потенціал.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини