82929
16:15 19.052019

День в музеї: як в замку «Паланок» відзначали професійне свято. Фото

Життя 4532

Неприступна фортеця Паланок в суботу, 18 травня гостинно відкрила свої ворота для всіх охочих. І мова тут не про капітуляцію. Таким чином організатори свята вирішили відсвяткувати Міжнародний день музеїв і зробили вільним вхід в одну з туристичних перлин України.

В програму святкування ввійшли середньовічні забави та вже звичні для Закарпаття гастрономічні смаколики.  Також Мукачівський історичний музей презентував відвідувачам оновлену експозицію «Історія міста Мукачева», яку можна побачити у верхньому дворі замку. Варто зазначити, що концепція експозиції та її оформлення надзвичайно продумані та дають багато вичерпної інформації про історію міста над Латорицею. Першим присутніх на відкритті гостей привітав директор Мукачівського історичного музею Михайло Белеканич:

– Радий вітати усіх гостей на такому заході. Ми дуже щасливі, що до Дня музею нам вдалось підготувати дві нові експозиції. Хочу висловити подяку всім співробітникам замку, які доклали зусиль, адже це потребувало значних зусиль: дизайн експонатів, залів, виготовлення табличок, рамок і решти всього, що наразі знаходиться тут, – зазначив він.

Наступним пунктом святкових заходів стало відкриття виставки з фондів музею «Різнобарвний колаж», яка включила в себе 35 робіт закарпатських митців.

– Різнобарвний колаж» – це погляд з різних, особливих ракурсів, це культура, це безмежна любов до рідного краю. Таке розмаїття думок, об’єднаних однією метою – показати те, чим живе Закарпаття, – таким вітальним словом відкрив виставку Анатолій Готько, науковий співробітник Мукачівського історичного музею.

Загалом програма святкувань тривала весь день і включала в себе театральні дійства, виступи фольклорних колективів та різноманітні квести.

Станіслав Шух

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини