82844
14:49 18.052019

В Ужгороді вшанували жертв політичних репресій

Життя 4239

Меморіальне зібрання та покладання квітів до пам’ятника жертвам політичних репресій відбулося в Ужгороді, у сквері Героїв Майдану. Участь в офіційних заходах взяли представники влади, зокрема Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, члени Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих, представники громадськості.

Голова Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Іван Коршинський у своєму виступі зазначив, що з кожним роком кількість побратимів, які повернулися з ГУЛАГівських таборів, зменшується. Свого часу їх налічувалося 15 тисяч, сьогодні ж залишилося тільки 200. Відтак, ушанували хвилиною мовчання тих, хто пішов із життя.

Народний камерний хор інтелігенції Ужгорода «Кредо» Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури (керівник Ярослав Кирлик) виконав гімн України, пісню «Чуєш, брате мій», завершили вшанування «Молитвою за Україну».

Нагадаємо, щороку у третю неділю травня в Україні вшановують жертв політичних репресій. Це було започатковано Указом Президента України у 2007 році задля гідного вшанування гіркої долі репресованих, привернення уваги суспільства до трагічних сторінок історії, заради збереження національної пам’яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства. 19 травня в Ужгороді буде обмежено розважальні заходи, на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспустять Державний Прапор України.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах