8276
16:40 13.062016

Ужгородські студенти-кулінари повернулися із «BESTCook FEST Junior 2016» із золотом! ФОТО

Життя 5333

Майже дві сотні кулінарів з усього світу з’їхалися на І Міжнародний  чемпіонат  з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «Best Cook Fest Junior 2016». Проходив він 1–3 червня в м. Чернівцях.

1

У холі розважального центру «Панорама – Чернівці» змагалася 21 команда з 8 країн: України, Ізраїлю, Туреччини, Індії, Хорватії, Албанії, Польщі, Молдови.

Суддями змагань стали всесвітньо відомі зірки кулінарного мистецтва: Томас Гуглер із Саудівської Аравії, Роман Давід Таубер із Польщі, Аніл Гровер з Індії, Марія Шрамко – українка, яка живе і працює в Ісландії, Драгіца Лукін з Хорватії.

Ужгородський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету представляла команда «Creative Cooks». Її справжнім тренером і натхненником стала завідувач кафедри технології та організації ресторанного господарства, кандидат технічних наук Ганна Сабадош. До складу команди входили чотири студенти: Сергій Лещак, Андрій Диковець, Олександр Мальцев та Віктор Ситар.

«Наші студенти взяли участь у різних номінаціях. До прикладу, для розігріву була номінація «Індивідуальний практичний клас, категорія С» (страви з риби, птиці, ресторанний десерт та аутентична кухня), – розповідає доцент, заступник директора УТУШ КНТЕУ Михайло Кляп. – У цій номінації учасник нашої команди Віктор Ситар був нагороджений дипломом ІІІ ступеня (бронзова медаль) за ресторанний десерт «Фандан». Окрім того, Віктор отримав ще один диплом ІІІ ступеня за страву із птиці – індичку, фаршировану грибами. Диплом ІІІ ступеня (бронзова медаль) одержав  Олександр Мальцев за аутентичну страву з риби – його форель найбільше сподобалася вимогливим суддям як за смаком, так і за подачею.

У номінації «Індивідуальний практичний клас, категорія Р1» (кращий шеф-кухар юніор) узяли участь два наші студенти й отримали два дипломи. У цьому класі учасник мав протягом двох годин на очах у суддів приготувати три страви: закуску, основну страву та десерт.

У підсумку диплом ІІІ ступеня «The Best Chef Junior 2016» отримав Олександр Мальцев. Він набрав 86 балів зі 100 (бронзова медаль).

Диплом І ступеня виборов Сергій Лещак. Він отримав 90 балів зі 100 (золота медаль). І це ще не все! Команда студентів нашого інституту здобула нагороди в найскладнішій номінації – Категорії ППТ1 «Краща команда шеф-кухарів юніорів 2016».

Як розповідають учасники  «Creative Cooks», під час конкурсу були різні форс-мажори, але вони з усім справилися, бо допомагали й підтримували один одного.

«У мене, наприклад, зіпсувалися деякі продукти. Довелося хлопцям перед виступом бігати по крамницях, – розповідає золотий медаліст Сергій Лещак. – Загалом я приготував три страви. На закуску в мене були курячі льодяники із соусом чорнила «чорної каракатиці». На основну страву я готував рибу дорадо з різотто. А на десерт – малфей (полуничний крем-брюле)».

Окрім тріумфального виступу на «BESTCook FEST Junior 2016», студентка Ужгородського УТУШ КНТЕУ Діанна Штеля успішно продемонструвала свої вміння на ІІ Національному кулінарному конкурсі «Українська кухня», що проходив у рамках ІІІ Міжнародного форуму «AGROPORT WEST Lviv 2016». Дівчина здобула бронзову медаль в АРТ-класі за композицію з карамелі «Хліб».

Усі учасники цих конкурсів були нагороджені ще й удома – у стінах рідного навчального закладу. А вже восени на юних талановитих кулінарів чекає участь у ІІ Міжнародному конкурсі «BESTCookFEST 2016». Тож побажаємо їм успіху в підкоренні нових кулінарних вершин!

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Відійшов у вічність перший декан економічного факультету УжНУ
11:39
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
Всі новини