80595
13:23 19.042019

Чергове засідання Вченої ради провели в УжНУ

Життя 2995

На ньому розглянули конкурсні та атестаційні справи, заслухали декана стоматологічного факультету, обговорили питання впровадження інноваційних видів бібліотечного сервісу, затвердили зміни до правил прийому а також вирішили низку інших питань.

Засідання розпочали з приємного – ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив диплом доктора філологічних наук Наталії Венжинович. Потім відбулася урочиста церемонія вручення звання Doctor Honoris Causa УжНУ доктору технічних наук, професору, заслуженому діячу науки і техніки України, президенту української Технологічної академії Ігорю Половнікову. Також ректор вручив почесну грамоту дзюдoїсту, студенту УжНУ Льву Смагіну, який вибoрoв два титули Чемпіoна України.

Про практичну підготовку студентів стоматологічного факультету розповів декан Євген Костенко. Наразі на факультеті навчаються 507 українських студентів, 195 іноземних студентів та 225 інтернів.

Також на засіданні Вченої ради директор Наукової бібліотеки УжНУ Марія Медведь розповіла про впровадження інноваційних видів бібліотечного сервісу як основну сучасну стратегію розвитку Наукової бібліотеки університету.

Крім цього, були розглянуті конкурсні та атестаційні справи. Вчена рада присвоїла вчене звання доцента по кафедрі ортопедичної стоматології Андрію Кенюку, Вікторії Синишин по кафедрі психології та Наталії Шелевер по кафедрі адміністративного, фінансового та інформаційного права. У конкурсних справах на посаду завідувача кафедри неорганічної хімії обрали Ігоря Барчія, завідувача кафедри фізичної та колоїдної хімії Нелю Голуб, на посаду професора кафедри кібернетики і прикладної математики Миколу Маляра.

Також Вчена рада рекомендувала Івана Кополовця на здобуття іменної стипендії Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук.

Крім цього, Вчена рада підтримала висування на присудження Премії Верховної Ради України молодим вченим роботи «Правовий режим публічного майна об’єднаних територіальних громад у контексті децентралізації».

Наступне засідання Вченої ради відбудеться 30 травня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах