80580
12:22 19.042019

Виставку фоторобіт, присвячену Закарпаттю, презентують в Ужгороді

Життя 2702

Днями Спілка фотохудожників Закарпаття представила фотовиставку закарпатського фотохудожника Василя Фіцколинця.

Виставка тематична і має назву « Тобі, рідний краю, і честь, і любов…». Відкриття відбулося у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї.

Роботи майстра отримали високу оцінку відомого фотохудожника України Володимира Ньорби, який пише: «Килими ранкових туманів тримають могутні смереки, промені ранкового сонця пестяться у кришталевих потічках, казкове віддзеркалення столітнього лісу Синевирського озера – таку мальовничу картину споглядаємо, ми, часто, відвідуючи Міжгірщину. В Ужгороді ми можемо зануритися у цю казкову красу на фотовиставці члена Спілки фотохудожників Закарпаття Василя Фіцколинця».

А сам автор виставки на відкритті сказав: «Наші розкішні Карпати, рідні полонини – величний дар, який потрібно цінувати. Цими фотознімками хочеться передати думку про те, що природу нашого краю потрібно берегти, бо вона є неймовірною перлинкою, яких стає дедалі менше у нашому світі. Саме цій меті слугує моя фотовиставка».

Біографічна довідка

Василь Іванович Фіцколинець народився 9 квітня 1974 року в смт. Міжгір’я. Василь із дитинства зачаровувався природою рідного краю, захоплювався фотографією. Згодом, це захоплення переросло у творчу роботу, і у 2004 році п. Василь заснував власну фотостудію «Шипіт».

Протягом 10-ти років Василь Фіцколинець – активний учасник фотоконкурсів та міжнародних фотовиставок, на яких здобув нагороди. Кілька років поспіль, фотохудожник був членом журі Міжнародного фестивалю «Рекітське сузір’я». У 2017 році фотохудожник нагороджений почесною грамотою Закарпатської ОДА за розвиток фотографічного мистецтва в області.

Василь Іванович є членом Спілки фотохудожників Закарпаття з часу її заснування, входить до Правління цієї організації.

Володимир Мишанич

zakarpattya.net.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах