80265
14:44 16.042019

В Ужгороді вручили обласні нагороди в галузі культури та мистецтва

Життя 5675

Сьогодні, 16 квітня, в атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації вручали нагороди видатним діячам культури краю – письменникам, музикантам, художникам та акторам.

Вітальне слово отримав губернатор Закарпаття Геннадій Москаль. Він привітав усіх на урочистостях присвячених нашим талановитим краянам та зауважив, що їх проводять уже 24 роки поспіль: «Ці нагороди є першим кроком до отримання нагород все вищого і вищого рівня аж до Президентських. Бажаю всім подальших творчих успіхів та щиро вдячний за ваш творчий вклад у розвиток культури та мистецтва Закарпаття».

У нашій області визначено п’ять найвищих культурно-мистецьких премій. Так, преміями у галузі літератури імені Федора Потушняка нагородили: письменників Сергія Федаку за книгу «Ковчег над Ужем» та Надію Панчук за збірку поезій «Колодязь часу» у жанрах «Проза» та «Поезія». Крім того, премію вручили й у жанрах «Драматургія», «Література для дітей», «Літературознавча праця» та «Художній переклад».

Премії в галузі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва імені Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі отримали художники Павло Ковач та Маріанна Малеш, скульптори Елеонора Тромпак та Андріан Балог.

Найкращим актором, за найкраще висвітлення сценічного образу премію в галузі театрального мистецтва імені братів Шерегіїв визнали Рудольфа Дзуринця, а найкращими актрисами – Ларису Волковську-Москалик та Еллу Григор’єву.

Крім того, талановиті музиканти Закарпаття отримали премії в галузі музичного та виконавського мистецтва імені Дезидерія Задора і цьогоріч уперше вручали нагороди у галузі хореографічного мистецтва імені Клари Балог.

Гостей заходу радували музичними виступами та виставкою робіт художниці Вікторії Манайло-Приходько, які виставили в атріумі ОДА.

Дипломи лауреатам обласних премій вручали Геннадій Москаль та перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах