79863
13:09 12.042019

Воловецька районна лікарня отримала німецько-угорську гуманітарну допомогу. ВІДЕО

Життя 15524

Ще один медзаклад Закарпаття отримав значну німецько-угорську гуманітарну допомогу. Одержувачем вантажу став високогірний медичний заклад – Воловецька центральна районна лікарня. Йдеться про лікарняні ліжка.

Передача вантажу відбулася у четвер, 11 квітня, на території лікарні. Для цієї почесної місії до Воловця завітали Ласло Куті, перший заступник Генерального консула дипломатичної місії в Ужгороді та консул Болаж Лопперт.

– Гуманітарну допомогу ми отримали з Баварії. Там є центр медицини, де працює професор закарпатського походження. Саме за його сприянням було зібране це медичне обладнання, – розповідає Ласло Куті, перший заступник Генерального консула дипломатичної місії в Ужгороді. – Усі витрати, пов’язані з транспортуванням взяв на себе комісаріат угорського Уряду, який відповідає за співпрацю із Закарпаттям. І за сприяння уповноваженого міністра Іштвана Грежі цей вантаж доставлено сюди. Сам вантаж складався із кількох частин. Одну ми вже передали Великоберезнянській лікарні. Йдеться про діагностичне обладнання.

Вашому медзакладу дісталися ось такі лікарняні тапчани та каталки, дитяче ліжко. Надалі ми плануємо допомагати вашій лікарні. Адже немає нічого важливішого за здоров’я та людське життя.

Варто зазначити, що Воловецька районна лікарня досить стара. Вона збудована німцями ще у 1986 році. Наразі медзаклад потребує суттєвого ремонту та переоснащення.

– Наша лікарня має практично усі відділення: хірургію, пологове, терапію, травматологію, реанімацію, інфекційне та дитяче відділення. У зв’язку з тим, що фінансування у нас завжди недостатнє, у нас гострий дефіцит матеріально-технічної бази. Тому часто приймаємо гуманітарну допомогу від країн-сусідів: Угорщини, Словаччини, Чехії, Німеччини, – розповідає Алла Попелич, в.о. директора Воловецької ЦРЛ. – Протягом року в лікарні лікується 3 тисячі пацієнтів. Тож звісно ми будемо раді будь-якій допомозі. Наразі ми гостро потребуємо стільці для медперсоналу, тумбочки, ліжка. Ну і звісно апаратуру. Бо без неї неможливо надавати якісну медичну допомогу.


Тож працівники закладу вдячні за будь-яку допомогу, особливо за медичне обладнання, яке стане в нагоді й покращить умови для пацієнтів.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах