79392
10:24 9.042019

Писанковий вернісаж: у Хусті стартував конкурс-фестиваль «Воскресни, писанко». ФОТО

Життя 9715

Крашанки, дряпанки, різнокольорові з візерунками, оздоблені намистинками і бісером, вишиті, в’язані, мережані….І це далеко не весь перелік писанок, які були представлені на виставці «Воскресни, писанко» у Хустській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті I-III ст. У рамках фестивалю-конкурсу творчі вихованці навчального закладу разом зі своїми наставниками створили справжнє розмаїття великодніх витворів. Кращі роботи будуть відібрані на обласний конкурс, який відбудеться в Ужгороді.

«З кожним роком, а цьогоріч це вже п’ятий фестиваль-конкурс писанок у стінах нашого закладу, виставка стає багатшою на унікальні витвори мистецтва. Експозиція неймовірно соковита, яскрава, сповнена дитячої фантазії. Кожна робота наповнена життєрадісністю та креативним підходом. Вихованці та наставники доклали чимало зусиль, щоб створити цю красу. Безсумнівно, всі витвори варті уваги», – поділилася заступник директора з виховної роботи Наталія Тетеря.

Ознайомитись із творчістю підростаючого покоління та взяти участь у відкритті фестивалю-конкурсу завітали й гості – справжні друзі та меценати школи – Володимир Пасічник і Михайло Рішко. Вони оглянули всі роботи, поспілкувалися з їхніми авторами.

«Душа радіє від того, які талановиті підростають діти, прагнуть реалізуватись у творчості, – зазначив голова журі Михайло Рішко. – Чим далі рухаєшся рядами представлених робіт, тим більше захоплюєшся, просто очі розбігаються. Всі витвори дуже гарні».

І дійсно, навіть журі не змогло визначити кращих із кращих, настільки унікальними були всі представлені роботи. З деякими авторами писанок -цьогорічними випускниками ми навіть познайомилися.

«Діти надзвичайно талановиті, хоч мають велику втрату слуху. Кожен із них представив на виставці власну роботу, в яку, без перебільшення, вклав частинку душі. Вони всі – обдарованні особистості. Приміром, Миколка Попович чудово малює, виготовляє дряпанки. Також він ас у комп`ютерній техніці – допомога для всієї школи. Гіночка Ровжа – прекрасно вишиває, захоплюється візажем, це наш майбутній перукар. Ніку Киндрич має акторський талант, чудово в`яже, гачкує, робить витинанки. Захоплюється виготовленням церковного одягу. Павлик Бровдій та Іванко Кочіш – спортивна гордість не тільки області, а всієї країни. Хлопці – чемпіони України з зимових видів спорту серед дітей з вадами слуху», – з гордістю розповіла про своїх талановитих вихованців класний керівник Ірина Цедик.

Також під час заходу заступник директора з навчальної роботи Мирослава Вучкан ознайомила вихованців з історією виникнення писанкарства і наголосила, що подібні фестивалі-конкурси проводять з метою відродження, збереження народних традицій виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва, виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини