79047
08:51 4.042019

Рятувальники України та Чехії спільно встановлюють точки порятунку

Життя 4128

Вчора, 3 квітня, на Закарпаття прибули гості з Пардубицького краю Чеської Республіки: Зденек Скарупа та Алеш Бонятовські, аби продовжити, розпочату ще у 2018 році, ініціативу зі встановлення точок порятунку в Карпатах. Своєрідні інформаційні вказівники – точки порятунку, допоможуть туристам швидко, а головне точно визначити свої GPS-координати, щоб передати їх гірським рятувальникам у разі потрапляння у небезпеку. Також кожна табличка містить інформацію про телефони екстрених служб, назву місця знаходження та номер точки порятунку. Тож, туристу тільки залишиться набрати номер телефону та повідомити рятувальникам інформацію про своє місцезнаходження у горах.

І сьогодні перша така точка порятунку була встановлена на горі Плішка Ужгородського району. Даний туристичний маршрут досить популярний, як в зимовий сезон, оскільки на його схилах створені хороші умови для гірськолижного спуску, так і влітку.

Загалом впродовж квітня-червня цього року рятувальниками буде встановлено 150 таких табличок на всіх туристичних маршрутах Закарпатської області. Їх привезли із собою чеські гості. У подальшому всі точки порятунку будуть оприлюднені на інтерактивній карті

У ДСНС України у Закарпатській області

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах