78381
10:44 25.032019

У Берегові провели робочу зустріч з представниками ромських громад

Життя 3398

Спільно з Громадською організацією «Роми України «Терніпе» за участі Закарпатського обласного центру зайнятості та Берегівської міськрайонної філії ОЦЗ 22.03.2019 року у приміщенні загальноосвітньої школи № 7 м. Берегова проведена робоча зустріч із ромською громадою міста Берегова та роботодавцями міста.

Перед заходом директор навчального закладу Агнеса Кудрон ознайомила учасників заходу із діяльністю школи, після чого діти школи представили коротеньку культурну програму.

Робочу частину заходу відкрив начальник відділу Закарпатського обласного центру зайнятості Петро Фолтин та запросив учасників зустрічі до конструктивного діалогу. Голова громадської організації «Терніпе» Микола Юрченко розповів про напрямки її роботи по захисту інтересів ромів України. У свою чергу, спеціаліст організації Галина Юрченко розповіла про державні програми по захисту ромів, які плануються вводитися із 2020 року.

Правозахисник, депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват звернув увагу на проблеми ромів Закарпатської області. Наголосив про важливість інтегрування ромів у суспільство, набуття ними освіти та вивчення на Берегівщині державної мови.

Керівник громадської організації «Майбутнє ромів Берегова» Рудольф Пап розповів про сучасні проблеми ромів міста.

На заході були також присутні представники таких роботодавців як ТОВ «Лісоіндустрія», ТОВ «Берег Вертікал», Берегівське об’єднання ринків і магазинів «Сільгосппродукти», ТОВ «Кодекс», ФОП Полосков А.О., ФОП Балла В.О., які презентували свої підприємства та запропонували всім бажаючим, хто взяв участь у заході у пошуках роботи, наявні вакансії, умови оплати праці та соціальний пакет, що пропонується ними.

Надалі були жваві обговорення тих питань, що порушувались. Учасники робочої зустрічі домовилися про необхідність проведення таких заходів і в інших районах області, де є масові поселення ромів, що буде сприяти їх інтеграції в Українське суспільство, повідомила “Карпатському об’єктиву” Закарпатська обласна служба зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах