78062
11:45 20.032019

Аеропорт «Ужгород»: перший рейс після кількох років простоювання

Життя 3906

15 березня аеропорт «Ужгород» після трирічної перерви відновив обслуговування регулярних рейсів.

Перший рейс здійснив літак компанії «Мотор-Січ», яка забезпечувала цей маршрут раніше. Перший політ відбувся за сполученням Київ–Львів–Ужгород. Літак в аеропорту зустрічав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

– Сьогодні вперше за кілька років здійснено регулярний авіаційний рейс. Прибули перші пасажири. Я думаю, що цей день має стати знаковим для Закарпаття, для Ужгорода і всієї України, – сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що міністр інфраструктури Володимир Омелян та голова обласної державної адміністрації Геннадій Москаль мають провести відповідну роботу для збільшення інтенсивності регулярних рейсів. Також Президент повідомив, що за його дорученням міністр оборони провів переговори зі своїм словацьким колегою, оскільки мали бути вирішені питання безпеки польотів. Також це питання обговорювалось на рівні Прем’єр-міністрів України та Словаччини.

Він нагадав: через те, що Словаччина увійшла до європейського авіаційного простору, їй заборонили самостійно надавати дозволи на використання авіапростору, тому регулярні польоти до Ужгорода було скасовано.

– Дуже важливо, що відбувся перший рейс. Перший рейс для тих, хто їздить у Київ і Ужгород, – зазначив Президент. – Перший рейс для туристів, бо Закарпаття багато чого може запропонувати туристам: і мальовничі краєвиди, і знамениту свалявську воду, і курорти, і повітря.

Варто зазначити, що з міжнародного аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського літак вилетів о 10:00, через 1 годину 15 хвилин прибув до Львова. Звідти він вилетів о 12:30 і о 13:00 був в Ужгороді. У зворотному напрямку він буде вилітати з Ужгорода до Львова о 14:30 і прибуватиме до Львова о 15: 00. Із Львова виліт буде здійснюватися о 17:50, а о 19:10 літак прибуватиме до Києва.

Рейси компанії здійснюватимуть за цим маршрутом раз на тиждень – щоп’ятниці. Ціни на квитки варіюватимуться в діапазоні від 699 до 3500 гривень в один бік.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах