77822
16:02 17.032019

Спалювання сухостою: недитячі ігри з вогнем в масштабах всієї області. Відео

Життя 2431

Щороку в Закарпатській області спостерігається одна і та ж сама тенденція – як тільки сходить сніг, повсюди починає горіти суха трава. Про шкідливість такої «господарської» звички безупинно говорять екологи, рятувальники щоденно докладають чимало зусиль аби подібна тяга громадян до весняних феєрверків не призвела до справжньої катастрофи. Тим не менше, ми щоденно зустрічаємо в новинах повідомлення про чергове загоряння в тому чи іншому куточку області.

Як повідомили «Карпатському об’єктиву» в Управлінні ДСНС України в Закарпатській області станом на 13 березня кількість в області сталося 239 пожеж в екосистемах на землях загальною площею 217 гектарів, а вже15-го березня рятувальники повідомили про ще 13 подібних випадків на сімнадцяти гектарах землі. Таким чином загальна площа земель, що постраждали від надмірної людської турботи дійшла до відмітки в 234 га. Це вражаюча цифра, адже на такій площі може розміститися цілих 327 футбольних полів, або одразу дві країни – Ватикан та Монако.

Варто згадати, що бажання людей очистити землю від всілякого непотребу в т.ч. від бур’янів, призводить до абсолютно протилежних наслідків, завдаючи окрім цього колосальної шкоди тваринному світу. Подібна тенденція ще більше ускладнює екологічну ситуацію в області та може призвести до техногенних аварій, адже часто, поряд з вогнем опиняються людські оселі, лінії електропередачі, транспортні розв’язки та решта важливих стратегічних об’єктів, що можуть опинитись під загрозою знищення.

Станіслав Шух

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах