77407
20:00 14.032019

Кандидати у президенти з пластиліну з’явилися в Ужгороді

Життя 12685

Ужгородський школяр виліпив з пластиліну українських політиків, які змагаються у Президентських виборчих перегонах -2019. Каже, вибирав найбільш рейтингових і тих, які чимось запам’ятались з білбордів. Дорогою до школи реклами вистачає, деяка запам’ятовується навіть дітям.

Ліпкою з пластиліну Адріан Бреза зацікавився ще минулого року, дивився відео з майстер-класами, створював фігури з мультиків та улюблених героїв комп’ютерних ігор. «Тут мама подала ідею зліпити з пластиліну кандидатів у президенти, – розказує хлопець. – Я знав, що цього року вибори, багатьох з політиків бачив на білбордах: Ляшка, Порошенка, який зараз Президент, Тимошенко, Зеленського, Садового».

Фігурки створені за певною технологією: на пластилінову основу «одягнуто» сорочки та костюми з тонко розкатаного пластиліну різних кольорів. В якості корсету- мідний дріт, щоб фігурка міцно трималася. «Голову робив, дивлячись на картинки в інтернету: який колі очей має людина, чи є окуляри, вуса, тощо. Потім дочіпляв вуха і з’єднував всі деталі. У кожного кандидата є своя особливість, наприклад, Зеленський з мікрофоном, Ляшко з вилами, Садовий, який вже не кандидат, з кавою», – пояснює Адріан. – Спочатку я пробував ліпити плоску основу, а потім наліплювати пластилін. Таким методом вийшла Тимошенко. Потім зробив Ляшка, але по-іншому, то він у мене вийшов трошки худим. Далі діяв по новій схемі: основа була більшою, і з наліпленим на неї одягом».

На кожну фігурку школяр витрачав до двох днів, займався політичною творчість після уроків. Пластиліну, каже пішло досить багато, бо в стандартних наборах не було достатньо потрібних кольорів.

Чи цікавишся ти виборами, питаємо в Адріана. «Я не дуже цікавлюся виборами, але мені цікаво, хто стане президентом України. Думаю, що від президента багато залежить, бо як пишуть на білбордах: президент –слуга народу. Або ще запам’яталось: кандидатів багато- президент один».

 

Фото А.Семенюк

Ужгородський прес клуб

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах