76879
12:20 8.032019

Урочисто відкрили регіональну студію телеканалу «21 Ужгород»

Життя 4324

Хоч телеканал працює фактично з червня 2018 року, але офіційне відкриття провели тільки 6 березня. На святкування спеціально прибув Арпад Янош Потапі, держсекретар Угорщини, відповідальний за національну політику.

«Ніколи не бійся говорити про те, що всією душею вважаєш правдою» – для преси це твердження є вкрай правдивим, адже знаємо, що їхня позиція формує суспільну думку. Новини, що стосуються угорської громади Закарпаття розповідають переважно про її життя і не вмістилися б у основний ефір великих телеканалів. Водночас, місцевим жителям вкрай важливо отримувати якісну інформацію як про події навколо себе, так і зовнішній світ. Цим і займатиметься регіональний телеканал «21 Ужгород», – наголосив держсекретар.

Політик зауважив, що важким випробуванням для угорців краю був підрив центрального офісу ГО «ТУКЗ – КМКС». Проте члени організації не опустили руки, а навпаки – відбудували понівечену будівлю і передали її представникам ЗМІ, телеканалу «21 Ужгород».

Арпад Янош Потапі також додав, що угорська громада Закарпаття протягом останніх років перебуває у центрі громадського життя. А Угорщина зі свого боку намагається підтримувати не тільки свою нацменшину, а й решту жителів краю шляхом будівництва та повної реконструкції шкіл, дитячих садочків, культурних осередків. Завдяки цьому угорцям Закарпаття вдалося зберегти свою культуру та традиції, залишаючись на рідній землі.

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС», народний депутат України назвав подію символічною, адже рік тому в цій будівлі були суцільні руїни, а тепер ми бачимо сучасну студію.

«Напевно минулого року, після сумних подій підриву нашого офісу, ми реагували не так як цього від нас чекали – не злякалися і не втекли. А навпаки, намагалися знайти для будівлі нове призначення, яке б допомогло у подальшому розвитку угорської громади. Для цього ми отримали фінансову підтримку Угорщини. Нам вдалося створити надсучасну студію з висококваліфікованими працівниками, яка знімає телепрограми двома мовами – українською та угорською. Бажаю телеканалу «21 Ужгород» стати найрейтинговішим у Закарпатті», – наголосив Василь Брензович.

Про заснування телеканалу розповів Золтан Кулін, його безпосередній керівник. Так, минулого року ГО «ТУКЗ – КМКС» запропонували придбати половину акцій телерадіокомпанії «Даніо» – це означало 50 % ефірного часу. Уже в липні відбувся запуск перших ефірів українською мовою, а з вересня ще й угорською.

«Ми домовилися про трансляцію популярних в Угорщині серіалів, тому наші глядачі можуть переглядати нові серії на «21 Ужгород». Крім того, за досить короткий період вдалося створити власний якісний матеріал – жіночі, сімейні, кулінарні та дитячі телепрограми. Над ними працюють 59 фахівців», – зазначив Золтан Кулін.

Проте, існують й певні труднощі, адже переглядати «21 Ужгород» можна лише маючи підключення до супутникового телебачення чи онлайн, через Інтернет.

Продовжили святкування в центральному офісі ГО «ТУКЗ – КМКС», де виголошували тости за подальший успіх телеканалу.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах