76562
09:15 5.032019

На Закарпатті власників ID-карток стає дедалі більше

Життя 1576

За перші два місяці цього року на Закарпатті оформлено 10 812 ID-карток. Це на тисячу документів більше, ніж було минулого року.

Міграційна служба нагадує, що новий електронний паспорт є повноцінним і самодостатнім документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Для використання у будь-якій життєвій ситуації не потребує ані зчитування даних з чіпу, ані подання будь-яких додаткових довідок чи сертифікатів. Таким чином, власники ID-карток жодним чином не будуть обмежені в праві голосу на майбутніх виборах 31 березня.

Сьогодні за бажанням можна обміняти паспорт-книжечку на ID-картку. Для цього потрібно звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації. Перелік необхідних документів – паспорт-книжечка, свідоцтво про народження, ідентифікаційний код, свідоцтво про шлюб (за наявності), квитанція про сплату платежів. Вартість ID-картки 279 грн (у звичайному режимі) та 366 грн (у терміновому режимі). У разі втрати паспорта додатково сплачується держмито 34 грн.. Терміни виготовлення електронного паспорта громадянина України 10 та 20 робочих днів (плюс 2-3 робочих дні на доставку готових документів до підрозділу).

Ольга Поштак,

головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ

ГУДМС України в Закарпатській області

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах