76013
10:24 22.022019

Студентам-переселенцям УжНУ розповіли як проголосувати на виборах

Життя 1865

У залі засідань Вченої ради 20 лютого у   відбулась зустріч зі студентами-переселенцями УжНУ на важливу й актуальну тему – як проголосувати на виборах Президента України внутрішньо переміщеним особам та мешканцям окупованих територій. В ході розмови було розглянуто й інші соціальні аспекти проживання переселенців на Закарпатті та їхнє навчання в Ужгородському національному університеті.

Зі студентами спілкувалася радниця Мінсоцполітики з питань ВПО в Закарпатській області Анжела Бабкіна, яка пояснила студентам, як правильно виконати процедуру зміни місця голосування, використовуючи анімаційні пізнавальні відеоролики. Разом з пані Анжелою студенти перевірили свою наявність у Реєстрі виборців, а зробити це дуже легко – потрібно зайти сайт www.drv.gov.ua. «Ви молоді, попереду у вас все життя. Те, що своє дитинство ви провели в Луганській, Донецькій областях чи АР Крим, дає вам неймовірний досвід. В майбутньому ви зможете аналізувати й поєднувати менталітет східних і західних регіонів. Зробіть свій свідомий вибір для того, щоб надалі ті проблеми, які наразі хвилюють внутрішньо переміщених осіб, змогли вирішитися» – зазначає Анжела Бабкіна.

Заступник директора Регіонального центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги у Закарпатській області Лариса Фучко розповіла про можливості отримання безоплатної правової допомоги студентами-переселенцями: «Внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну допомогу на будь-які правові послуги. Якщо ви потребуєте вирішення своїх життєвих питань у правовому полі, звертайтесь до фахівців місцевих центрів, які знаходяться в Ужгороді, Мукачеві та Хусті, та бюро правової допомоги.

Проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король наголосив, що це дуже важливо зробити свій свідомий вибір, а також зазначив: «У попередній державі, в якій я народився, побутувала думка, що людина – це тільки гвинтик, об’єкт для забезпечення потреб держави. Мені приємно, що в Україні держава дбає про своїх громадян. Звичайно, у сьогоднішній непростій ситуації, повністю це втілити складно. Проте всі ви отримали пільги під час вступу в УжНУ та отримуєте пільги на проживання в гуртожитку, а це вже велика допомога. Нині ви отримали чимало координат, куди можете звернутися за допомогою і, звичайно, ви також можете отримати її від нас та на своїх факультетах».

Тож коротко окреслимо, що саме необхідно зробити внутрішньо переміщеним особам та мешканцям окупованих територій, щоб мати змогу проголосувати:

– до 25 березня включно прийти з паспортом до органу ведення Реєстру виборців.

– написати заяву про зміну місця голосування. Заява розглядається невідкладно;

– отримати посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування;

– 31 березня проголосувати на новій дільниці, яка вказана в посвідченні;

– якщо буде призначений другий тур виборів – подати заявку повторно.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах