75978
15:06 21.022019

В Ужгороді відзначили першу річницю інклюзивно-ресурсного центру

Життя 4500

Інклюзивно-ресурсний центр Ужгородської міської ради днями відзначає першу річницю своєї діяльності. Із цієї нагоди в закладі, який займається дітьми з особливими потребами, сьогодні відбулися урочистості. На свято завітали вихованці центру разом із батьками, рідними та близькими.

За словами керівника центру Ірини Кремінської, завдання ІРЦ – забезпечити супровід дитини від 2-х до 18-ти років, надаючи їй можливість навчатися, розвиватися, отримати доступ до дошкільної та середньої освіти. Очільниця центру додала: «Найбільшим досягненням є соціалізація наших вихованців. Тішать і перші результати: хтось займається з педагогами індивідуально, частина діток пішли в дошкільні навчальні заклади, деякі – у школи».

Нині заняття з дітьми проводять шестеро педагогічних працівників: вчитель-дефектолог (олігофренопедагог), вчитель-реабілітолог, вчитель-логопед, два практичні психологи. Вакантними залишаються посади вчителів-дефектологів. Торік працівники центру провели 178 комплексних психолого–педагогічних оцінок розвитку дитини для визначення освітніх потреб, із них дошкільного віку – 74, шкільного – 104.

Із січня 2019 року інклюзивно-ресурсний центр відвідують 44 дітей з особливими освітніми потребами (37 – дошкільного віку та 7 – шкільного), яким надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги: це лікувальна фізкультура, логопедичні заняття та корекційно-розвиткові заняття практичних психологів і вчителя-дефектолога (олігофренопедагога). Проводять у закладі і семінари-практикуми для педагогів, для батьків, майстер-класи для дітей та батьків. Також постійно консультують батьків або законних представників дітей з особливими освітніми потребами щодо надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям.

Центр знаходиться на вулиці 8 Березня, 46, у приміщенні так званого “бізнес-інкубатора”, має 9 кабінетів для корекційної роботи: психолога, логопеда, олігофренопедагога, сурдопедагога, тифлопедагога, кімнату для занять лікувальною фізкультурою, є й обладнана для соціально-побутового обслуговування кухня, кабінет для групових занять, кімната відпочинку. Санвузли влаштовані так, аби ними зручно було користуватися дітям із особливими потребами.

Офіційне відкриття КУ «ІРЦ №1» відбулося 14 лютого 2018 року. Із державного та міського бюджетів минулого року профінансовано ремонти приміщень, закупівлю меблів, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, дидактичних матеріалів, спортивного інвентарю, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах