75931
11:33 21.022019

На Рахівщині планують зберегти унікальний тип карпатських бджіл

Життя 3274

20 лютого перший заступник голови Рахівської райдержадміністрації Віктор Турок і начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Наталія Кобаса зустрілися з членами Рахівської спілки бджолярів „Говерла”.

Під час робочої зустрічі присутні обговорили основні проблеми пасічників, а також першочергові заходи, спрямовані на збереження Рахівського типу карпатських бджіл у місцях їх природного поширення – високогірних пасіках району.

Голова спілки Василь Волощук наголосив на необхідності реагування та підкреслив унікальну цінність бджіл, на яку ще в далекому 1825 році звернув увагу вчений Олександр Духнович. Згадав і про досвід 1960-1970 років – кращі сім’ї відбирались на кількох пасіках Рахівщини, від них походить відома лінія „Карпатянка”.

Надав консультації з приводу державного контролю в сфері бджільництва начальник управління Держпродспоживслужби в Рахівському районі Олег Марущак. Присутні мали змогу обмінятись думками, отримати корисні поради з проблемних питань бджільництва від доповідачів, а саме представників держлісгоспів району та Карпатського Біосферного заповідника.

По закінченню зустрічі пасічники району домовилися проводити зустрічі двічі на рік, для обговорення нагальних проблем початку і закінчення пасічного сезону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах