75783
16:09 19.022019

Громадські організації Закарпаття підписали лист-звернення до Генерального секретаря ООН щодо сприяння у звільненні українських моряків

Життя 3143

18 тисяч 647 учасників з понад півтора десятка громадських організацій Закарпаття долучилися до підписання листа-звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша щодо сприяння у звільненні українських моряків.

Цей лист Президент Петро Порошенко вже завтра передасть Генсеку Організації Об’єднаних Націй. Сьогодні ж Глава держави зустрівся з представниками громадськості та діячами культури – ініціаторами звернення та поставив під ним свій підпис.

Президент розповів, що вчора зустрівся з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском і подякував ЄС за «азовський пакет» санкцій – 28 країн-членів ЄС одноголосно застосували санкції проти РФ у зв’язку з актом агресії по відношенню до України в Азовському морі і Керченській протоці.

«Наша громадськість ніколи не стояла і не буде стояти осторонь. Я разом з Ігорем Гордійчуком, Адою Миколаївною Роговцевою, Ігорем Козловським, Володимиром Жемчуговим ініціювали лист-звернення до Генерального Секретаря ООН, де засуджуємо російську агресію проти України і вимагаємо негайного звільнення українських військовополонених, – зазначив Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко. – Зараз тут 24 тисячі 532 підписи українців, а також підписи 62 організацій, які налічують 25 тисяч членів».

Вадим Свириденко також зауважив, що всі підписи було зібрано у рекордні п’ять днів.

«Я вам обіцяю, що завтра під час виступу і під час зустрічі з Генеральним Секретарем ООН я передам ці підписні листи і запропоную конкретні кроки, які ми чекаємо від Організації Об’єднаних Націй і Генерального Секретаря ООН для того, що повернути наших хлопців і дівчат додому. Для нас принципово важливо, щоб вони вийшли з в’язниць», – наголосив Петро Порошенко, додавши, що мова йде не лише про 24 українських моряків, а про Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Балуха, Олександра Кольченка та інших політв’язнів, а також кримських татар.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини