75763
09:58 19.022019

Ужгородську районну раду відвідав з робочим візитом ректор КУПу

Життя 6215

Голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак 18 лютого провів зустріч з ректором Київського університету права Національної академії наук України Юрієм Бошицьким.

Також у діловій зустрічі взяли участь керуючий справами виконкому Ужгородської районної ради Юрій Фрінцко, депутат районної ради Віктор Шелельо та професор УжНУ Володимир Химинець.

Ректор Київського університету права подарував керівнику районної ради унікальні видання авторського колективу вищого навчального закладу.

Зокрема, мова про “Малу енциклопедію Конституційного права”, видану за загальною редакцією професора, Заслуженого юриста України Ю. Л. Бошицького та “Малу енциклопедію канонічного права” за редакцією кандидата юридичних наук О.М. Волощенко-Віслобокої та ректора Київського університету права.

У першому виданні наведені статті, які висвітлюють концептуальні конституційні явища і процеси з урахуванням здобутків зарубіжної і вітчизняної доктрини конституціоналізму, відповідної політико-правової практики та матеріалів конституційної юриспруденції і міжнародних судів у галузі конституційного права.

“Мала енциклопедія канонічного права” – це спроба зробити крок на шляху систематизації комплексних знань про канонічне церковне право як особливу систему права. Енциклопедія містить майже 300 термінів із релігійно-правової тематики.

Під час перемовин говорили також про напрацювання Ужгородського району в питаннях залучення європейських грантів на дослідження і розвиток культурних надбань району.

Юрій Ладиславович проявив ініціативу щодо проведення в майбутньому наукового круглого столу саме щодо питання збереження культурної спадщини бренду Ужгородського району – Невицького замку.

Розповів науковець і про можливість дистанційного навчання в Київському університеті права. За словами ректора університету, навчальний заклад пропонує курси вивчення іноземних мов, у тому числі китайської.

Для працівників органів влади, місцевого самоврядування пропонують тренінги, курси вдосконалення знань і практики роботи на базі столичних підрозділів Київського університету права.

Приємною несподіванкою для ректора став той факт, що головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату Ужгородської районної ради Ігнатко Наталія являється випускником очолюваного ним вишу.

Відтак, з метою вдосконалення механізмів роботи та співробітництва у формі реалізації спільних проектів, що передбачають координацію діяльності суб’єктів співробітництва для здійснення спільних заходів, голова районної ради Руслан Чорнак та ректор Київського університету права Національної академії наук України Юрій Бошицький, своїми підписами скріпили договір про співпрацю, повідомила “Карпатському об’єктиву” Ужгородська районна рада.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах