75735
09:15 19.022019

Старшокласники Хустщини знайомилися з світом професій

Життя 2550

Одним з основних напрямків діяльності служби зайнятості є проведення профорієнтаційної роботи з молоддю. Мета цієї роботи – перш за все інформування учнів про ринок праці, світ професій та допомога фахівців при визначенні майбутнього фаху.

Протягом минулого тижня фахівці відділу активної підтримки спільно з представником Хустського професійного ліцею сферу послуг Мар’яною Лукашенко провели профорієнтаційні заходи з учнями 8-11 класів Ракошської, Яблунівської та Вишківських загальноосвітніх шкіл.

Фахівці служби зайнятості Маряна Боїшко та Наталія Охмат розповіли учням про послуги які надає служба зайнятості, а також ознайомили старшокласників із психодіагностичними методиками, зокрема платформою «Моя професія: консультаційна мережа», та важливістю свідомого підходу до професійного самовизначення.

Наступним та головним етапом проведення уроків була розповідь про умови правильного вибору професії, адже проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Учні розглядали формулу вибору професії «Хочу-Можу-Треба» та зміст її складових, знайомилися з професіями та спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці в умовах сьогодення, вагоме місце серед яких займають саме робітничі професії. Фахівці з профорієнтації відзначили той факт, що ті, хто володіють робітничими спеціальностями, ніколи не залишаться без роботи, тому що вони є завжди затребувані і конкурентоспроможні на ринку праці, а отже мають стабільний дохід. Акцент був зроблений на перевагах легального працевлаштування.

Старшокласники виявили неабиякий інтерес до можливості проходження тестування. З багаточисельними запитаннями до фахівців, пройшли реєстрацію 52 школярі, які вирішили обов’язково перевірити себе. Маємо сподівання, що отримана інформація стане корисною для учнів і допоможе зробити правильний вибір.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини