75627
16:32 17.022019

У Перечині запахло весною – розцвіли підсніжники

Життя 3281

На календарі 17 лютого. Стовпчики термометрів показують +8, але надворі відчувається тепліше. Уже декілька днів поспіль у Перечині  стоїть файна погожа днина.  У повітрі запахло весною. Люди кажуть, на Стрітення перемогла весна, отож зимі нема куди діватися – білосніжній треба відступати і дати дорогу блакитній панні. Рання весна – на радість городникам та садівникам. І не тільки їм. Гляньте на фото, як балдіють кішки під лагідними променями  сонця!

Перші провісники весни – підсніжники, проліски, примули – своїми ніжними білими та жовтими пелюстками вже радують перечинців.

На обійсті 80-річної пані Наталії, яка проживає по вулиці Ужгородській, уже декілька днів як розцвіли підсніжники. Любується ними не тільки господиня, а і перехожі.

– Підсніжники зацвіли – значить весна прийшла. І не має значення, яке число і місяць на календарі. Присяду собі тут на бетон, – показує на опору для  огорожі, – і любуюся квітами. Тут живу вже 60 років. Дуже люблю квіти. Насадила усякі, аби цвіли від ранньої весни до пізньої осені. Ходила до лісу, там викопала декілька цибулин підсніжників, посадила їх перед вікнами. Щороку цибулин ставало більше, пересаджувала їх. Тепер як зацвітуть, то така краса, що слів нема, аби розказати.

Погоджуюсь зі своєю співрозмовницею – слів замало, коли йдеться про красу природи. Насолода красою – це благодать. Весна на порозі.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах