75507
14:42 15.022019

В Ужгороді продовжилося відзначення 30-річчя виведення військ з Афганістану. ФОТО, ВІДЕО

Життя 2249

Вчорашній захід приурочений події, яка відбулася вже 30 років тому, а саме повне виведення радянських військ із території Афганістану, а також вшанування пам’яті всіх воїнів-учасників бойових дій на території інших держав на жаль з різних причин не зміг зібрати всіх бажаючих.

Тому сьогодні, 15 лютого, відзначення біля пам’ятника «Скорботна мати» на Православній набережній отримало логічне продовження. На ньому як і вчора, присутніми були власне самі учасники тих подій, представники регіональної та місцевої влади, а також дипломатичних представництв, що розташовані у м. Ужгород.

Розпочалося дійство традиційним молебнем та молитвою за всіма полеглими та тими, що зникли безвісти. Далі представники органів державної влади, які виступили з короткими промовами висловили слова безмежної вдячності від громади краю всім воїнам-інтернаціоналістам, які вистояли у роки війни в Афганістані, а також у цей непростий час для нашої держави проявили свою громадянську позицію і одні з перших стали на захист батьківщини.

Із заключним словом до всіх присутніх звернувся голова громадської організації «Закарпатська обласна спілка ветеранів війн» Михайло Куцкір. Він подякував присутнім за те, що знайшли час для того, щоб прийти і віддати шану героям-інтернаціоналістам. Окремо він звернувся до своїх побратимів із словами вдячності за те, що вони зуміли пройти роки війни та не втратити почуття честі, гідності, людяності і залишилися вірними товаришами, які вже три десятиліття підтримують один одного у найскладніших життєвих ситуаціях.

Завершився захід покладанням вінків та квітів у підніжжя пам’ятника «Скорботна мати» на Православній набережній.

Юрій КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах