75308
16:55 13.022019

Великоберезнянська райлікарня отримала необхідне медичне обладнання

Життя 3248

Сьогодні, 13 лютого, Великоберезнянська районна лікарня збагатилася чималою кількістю потрібного діагностичного обладнання – від УЗД-апарату, рентгенографу до негатоскопу для рентгенівських знімків, так і лікарняними ліжками, кушетками та іншим інвентарем.

Така значна допомога стала можливою за сприяння уповноважено уряду Угорщини,Іштвана Грежо, який і попросив Генерального консула Угорщини у місті Ужгород, Йожефа Бугайла знайти на Закарпатті медичний заклад, що найбільше потребує підтримки.

Для передачі гуманітарної допомоги до Великого Березного приїхав Йожеф Бугайла. Він зауважив, що Угорщина вже не вперше надає допомогу жителям Закарпаття і сьогоднішня подія не є винятком.

«Єдина відмінність може бути хіба в тому, що сьогодні ми допомагаємо району, де угорськомовного населення практично немає. Цим ще раз доводимо, що прагнемо допомогти не лише членам угорської громади, а й усім закарпатцям, які хочуть гідно жити та працювати на рідній землі. Хоч передане медичне обладнання і не є новим, але його обирали фахівці своєї справи, тому сподіваємося воно значно покращить рівень надання медичного обслуговування жителям району», – зауважив Йожеф Бугайла.

Заступник головного лікаря з медичної частини, Ольга Кіндрат,особисто подякувала меценатам за такий вагомий подарунок, адже наразі у лікарні планують відкрити кабінет функціональної діагностики, тому УЗД-апарат та рентгенограф стануть у нагоді.

Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської обласної ради, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», у свою чергу зазначив, що цей край наділений Богом чудовою природою, але життя тепер важке і велика кількість населення живе досить бідно.

«Проблем є багато, в тому числі і в районній лікарні, яка потребує осучаснення медичного обладнання та покращення інфраструктури. Ми поставили перед собою завдання та побудували плани, я радію, що перший крок уже вдалося здійснити. Бажаю всім жителям Великоберезнянщини ніколи не потрапляти до лікарні, щоб у них не було необхідності користуватися цим обладнанням, але якщо життя все-таки вимагатиме цього, то хай воно допоможе у їхньому лікуванні», – наголосив пан Йосип.

Ярослав Шукаль, голова Великоберезнянської РДА розповів, що регіон вже співпрацює з країнами-сусідами, а зараз вони отримали ще одного надійного партнера Угорщину: «Я щиро дякую за підтримку та співпрацю! Сподіваюсь вона буде плідною і довгою».

Додамо, що Великоберезнянська районна лікарня розрахована на 107 ліжко місць. Це багатопрофільний медичний заклад, в якому функціонують терапевтичне, неврологічне, травматологічне, хірургічне, гінекологічне, пологове та дитяче відділення, тож отримана гуманітарна допомога знайде гідне застосування.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах