75070
18:25 10.022019

Ювілейна «Ужгородська палачінта» дивувала гостей чорними млинцями та міні-паровозиком

Життя 2930

Ароматом свіжоспечених млинців, гарячого глінтвейну та смаженини  скликав гостей найсмачніший фестиваль зими – «Ужгородська палачінта».

Масові гуляння ювілейного фестивалю відбулися 8–10 лютого в Боздоському парку. Головний атрибут свята – палачінти – можна було скуштувати на різний смак і ще раз переконатися, що закарпатським ґаздиням фантазії не позичати.

Окрім традиційних (з повидлом, сиром чи м’ясом), відвідувачам пропонували також чорні – з чорнилом каракатиці – та екомлинці зі страусиних яєць і буйволиного молока.

– Чорні млинці їм уперше. Незвично, але дуже смачно! Добре, що цьогоріч до традиційної кухні додали якоїсь екзотики. Бо просто млинцями вже нікого не здивуєш, – ділиться враженнями ужгородка Лідія Бокотей.

На фестивалі було кілька десятків торгових яток з млинцями. Тож кухарі намагалися здивувати своїх гостей, готуючи найрізноманітніші начинки: форшмак, сьомгу та рікоту, жульєн, карамелізовані фрукти тощо.

– Десятий, ювілейний фестиваль приємно здивував гостей не тільки кухнею, але й насиченою програмою. Крім різного роду анімацій, стовпа розваг та спалення традиційної Мари, була також сцена, де виступали різні гурти. Наприклад, відвідувачі мали можливість насолодитися виступом колективу «Вандор», – розповідає один із організаторів Денис Лагодін. – Безперечно, фішкою цьогорічного свята став паровозик, від якого в захваті не тільки малеча, але й дорослі. Саме за його допомогою гості фестивалю могли легко добратися з центру до Боздоського парку.

І звісно ж, кухарі, які приготували найсмачніші млинці, отримали «Золоту палачінтовку». Цьогоріч перемогла команда «Чаклунки», що запропонувала чорні млинці.

Окрім з півсотні видів млинців, які пекли на відкритому повітрі на очах відвідувачів, на фестивалі можна було поласувати різноманітними м’ясними стравами, горішками, сирами, турецькою кавою, яка готується на піску та, звісно ж, вином.

Завітали на фестиваль і знані закарпатські хенд-мейдери. Тож прийшовши на «Ужгородську палачінту», можна було поєднати приємне з корисним: гарно провести час та придбати собі чи своїм рідним оригінальний подарунок.

Крім цього, чимало продажів і лотерей на фестивалі мали благородну мету – збирали кошти для закарпатських військових та лікування дітей.

Неабияк потішила відвідувачів свята тематична фотозона, а ще живі екзотичні птахи, з якими можна було сфотографуватися на пам’ять.

Закривали фестиваль спортивні змагання та вражаюче фаєр-шоу.

Тож десятий, ювілейний фестиваль «Ужгородська палачінта» відбувся.

Ужгородці та гості міста мали можливість поласувати різними смаколиками і просто приємно провести час.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини