74001
13:53 23.012019

Кошице та Ужгород співпрацюватимуть у рамках проекту «Крок до ефективного управління в місті»

Життя 2839

23 січня в Ужгородській міській раді відбулася презентація проекту “Крок до ефективного управління в місті Ужгород” у рамках проекту Slovak Aid.

Цей українсько-словацький проект має меті покращити якість управління в самій структурі міськради, а також комунікацію з громадськістю. У рамках цього проекту проводять навчання також для представників громадських організацій. Зокрема останніх будуть вчити, як правильно писати гранти, реалізовувати ті чи інші проекти.

За словами директора Агенції розвитку Ужгорода Маріанни Собран, цей проект Ужгород спільно з Кошице реалізує із осені 2018 року, завершитися він має восени 2020 року. Проводить його Агенція регіонального розвитку Кошице спільно з Комунальною установою Ужгородської міської ради «Агенція розвитку Ужгорода».

– У рамках навчання ми проведемо цілу низку семінарів, тренінгів у підготовці проектних заявок до різних фондів та організацій, які допомагають реалізовувати різні проекти. Дуже великий досвід у цьому має місто Кошице. Адже за 5-річний період Кошице залучило понад 300 млн. євро різних коштів з європейський та світових донорів, які суттєво вплинули на розвиток Кошице, – наголосив заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак.

У свою чергу керуюча справами виконкому міської ради Олена Макара, наголосила, що подібні проекти – це подарунок для працівників Ужгородської міської ради. Адже можна повчитися передовому досвіду дуже близької для нас країни.

– Завжди добре, ніж винаходити заново колесо, перейняти чийсь досвід. Ми попередньо визначили коло наши працівників, які візьмуть участь у тренінгах. Я очікую від реалізації цього проекту лише позитив. Водночас, думаю, що нашим словацьким партнерам буде цікаво познайомитися з нашим досвідом. Тому, що і нам є що показати.

Варто зазначити, що проект реалізовуватиметься протягом 25-ти місяців. Як наслідок повинна бути написана комунікаційна стратегія для Ужгородської міської ради. Також проходять навчання для громадських організацій. Наразі – це другий тренінг, який відбудеться в Ужгороді. Перший проходив у Кошице.

– Наше завдання у рамках цього проекту полягатиме у тому, що ми допоможемо написати комунікаційну стратегію для Ужгорода, – наголосила менеджер проектів Агенції регіонального розвитку Кошице Моніка Вішновська. – Наші експерти підключаться до її розробки. Також ми проведемо кілька тренінгів для представників неурядових організацій. Власне мова йтиме про те, як правильно написати проект – від визначення бачень його і до подання. Інший блок тренінгів буде присвячений працівникам Ужгородської міської ради. Наприкінці проекту ми маємо подати грант, де учасники проекту можуть подати свої заявки та отримати кошти для реалізації своїх проектів.

Варто зазначити, що два дні поспіль навчання проходитимуть в Ужгородській міській бібліотеці, тож всі бажаючі матимуть можливість послухати закордонних тренерів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини