73810
17:44 21.012019

До кінця січня в Іршаві відкриють центр гемодіалізу. ВІДЕО

Життя 3402

Вже до кінця січня у Іршаві планують відкрити сателітний гемодіалізний центр відділення нефрології та програмного гемодіалізу Закарпатської обласної клінічної лікарні.

Півтора десятка хворих на ниркову недостатність незабаром зможуть проходити гемодіаліз безпосередньо у своєму районі, а не їхати до сусідніх, як це було раніше. Кошти на ремонті роботи у новому відділенні виділили з району, а самі апарати штучної нирки привезли з області.

Зараз у майбутньому сателітному центрі гемодіалізу ще тривають ремонті роботи. Та завершити їх планують вже за кілька днів. У головній палаті, де вже стоять три новенькі апарати штучної нирки, майже все готово для прийому пацієнтів.

Щоб проходити процедуру гемодіалізу, хворі на ниркову недостатність з Іршавського району поки що мусять їздити до сусідніх. Та незабаром все зміниться. Відкриють центр в Іршавській райлікарні в оновлених приміщеннях терапевтичного відділення. На капремонт з району виділили близько мільйона гривень. А обладнання привезли з обласного центру.

Відкрити сателітний центр відділення нефрології та програмного гемодіалізу Закарпатської обласної клінічної лікарні планують вже наприкінці січня. Наразі ж в області вже діють 8 таких центрів «штучної нирки», завдяки чому пацієнтам – жителям районів не потрібно долати десятки кілометрів, щоб отримати таку життєво необхідну процедуру.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах