73675
20:12 19.012019

У Тячеві відбулася робоча зустріч в рамках Всеукраїнської кампанії «Відкриваємо двері дітям»

Життя 2943

Саме під такою назвою в Україні стартувала кампанія, мета якої реорганізація системи закладів інтернатного типу, для дітей, які залишились без піклування батьків. Згідно із Всеукраїнською кампанією змін зазнають будинки сімейного типу.

Десятки тисяч дітей, які перебувають в інтернатах, не отримують належного виховання і не адаптовані до життя в суспільстві.

На сьогодні в Україні діє шістсот п’ятдесят дві школи-інтернати, у яких виховується близько 80 тисяч дітей.

На базі соціального центру “Парасолька”, що в Тячеві, відбулась робоча зустріч з питань реорганізації шкіл-інтернатів області в рамках  Всеукраїнської кампанії “Відкриваємо двері дітям”. Суть кампанії в тому, аби зламати систему інтернатного типу виховання.

Статистика свідчить, лише 10% дітей, які вийшли з таких закладів, повністю адаптуються в суспільстві. Тому в рамках кампанії “Відкриваємо двері дітям” розробили проект реорганізації інтернатів, де особлива увага приділяється забезпеченню прав дитини, а також якісному догляду. Прикладом цьому може послугувати соціальний центр “Парасолька”, в якому хоч і займаються дітьми з фізично-розумовими вадами, однак за якісно новою системою  виховання.

Щороку, на потреби інтернатських закладів країна витрачає близько 5,7 млрд. грн. Однак, як зазначають учасники робочої зустрічі, ще більше коштів витрачається на допомогу та соціалізацію вчорашніх дітей з інтернатів. Саме тому реорганізація інтернатів у будинки сімейного типу, зможе не тільки заощадити державний бюджет, але й зробити головне –  поставити на перше місце потреби дитини, а в подальшому знаходження для неї сім’ї або ж повернення в свою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах