73435
08:52 17.012019

Найбільше закарпатців турбують соціально-побутові проблеми та стан здоров’я

Життя 2359

У середу, 16 січня, виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто згідно графіку провів особистий прийом громадян.

Про свої наболіли проблеми, із якими самотужки не можуть впоратися в нинішніх реаліях, прийшли розповісти жителі краю. Серед питань, що порушувалися перед посадовцем, – потреба у матеріальній допомозі на дороговартісне лікування та оплату комунальних послуг тощо.

Так, пенсіонерка, інвалід ІІ групи Євгенія, яка більше 40 років пропрацювала медиком, нині просить допомогу для лікування важкохворого сина. У 82 роки їй важко доглядати за сином, організовувати його та й своє лікування, а також не вистачає коштів для оплати комуналки.

Звернутись в обласну раду молоду мешканку Ужгородщини Галину спонукала біда. Нещодавно лікарі поставили їй діагноз про важке онкзахворювання, невідкладне лікування на яке потребує чималих коштів.

А виділити із бюджету сім’ї чималу суму – нема звідки. Зараз вона готується до операції, після якої потрібне тривале медикаментозне лікування.

Кошти для придбання необхідних ліків для своєї старенької мами – учасниці Другої світової війни, інваліда І групи, прийшов просити пенсіонер із Ужгорода. Матір уже кілька років прикута до ліжка, тож він постійно доглядає за нею. Так як він один син, то змоги бодай трохи підзаробити не має. Розповів і про супутні проблеми – брак коштів для оплати комунальних послуг, придбання необхідних медикаментів тощо.

А от вдова, пенсіонерка Олена, хворіючи на цукровий діабет, скаржиться на мізерну пенсію, якої не вистачає для оплати комуналки та придбання ліків. Також розповіла, що, економлячи на оплаті дорогого газу, опалює помешкання дровами.

Йосип Борто із розумінням віднісся до кожного звернення людей, надавши доручення відповідним органам соцзахисту виділити необхідні кошти, передбачені в обласному бюджеті для вирішення проблем заявників, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах