71550
20:54 16.122018

У Перечині відбувся пікнік з Миколаєм. ФОТО

Життя 3940

Сьогодні, 16 грудня, у центральному скверику Перечина відбувся пікнік з Миколаєм – перше благодійне свято із пісними стравами на вогні.

У центрі з обіду панувала святкова атмосфера: лунала відома пісня «Ой хто-хто Миколая любить», колядки. Діти грали у сніжки, ліпили сніговиків. Яке щастя – вранці випав сніг! Все було як на замовлення. Наймолодші розповідали Святому Миколаю віршики, за що отримували солодкі подарунки. Незважаючи на підвищення цін та ситуацію в країні – тяжко жити і на все грошей не вистачає, – Миколай прийде до них і додому, аби вночі 18 грудня поставити подарунки в чобітки. Фотографувалися і селфилися із дорогим і шанованим гостем свята всі бажаючі – і дітлахи, і дорослі. До речі, безкоштовно.

Сніговики з полін, пластикових стаканчиків, а ялинки з макарон

У рамках свята відбулася виставка-конкурс на кращу ялиночку ручної роботи серед учнів та дошкільнят. Були представлені й інші символи та герої новорічно-різдявних свят. Загалом було представлено близько 200 виробів, які виготовили індивідуально та колективно вихованці та вихователі дошкільних навчальних закладів, учні шкіл із вчителями Перечинської ОТГ. В об’єднаній громаді діє шість шкіл і стільки ж дитсадків. Рекордсменом став ДНЗ с.Сімер. Заклад представив аж 34 роботи. Одна креативніша другої. Загалом, всі роботи вразили різноманітністю, креативністю, творчим підходом. Ялиночки з гілок вічнозеленого дерева, шишок, макаронів, з пластикових ложок, картону… А оздоби які! Це треба було бачити! Добре, що сучасна техніка дозволяє зазнімкувати все це і показати читачам. Відвідувачі виставки з великим інтересом розглядали сніговиків з полін, з пластикових стаканчиків, різдвяні віночки.

Перечинці таємно голосували за улюблений виріб. За результатами конкурсу, всі три призові місця отримав активний та творчий Сімер. Перше місце здобула ялинка садочка, друге – сніговики з полін (школа), третє – ялинка з пластикових ложок (школа).

Страви пісні, смачні і дешеві

Ініціативні молоді жителі громади об’єдналися у куховарські команди і приготували різноманітні страви та напої. Страви були пісні, смачні та дешеві.

Едгард Петі з Ужгорода зварив 25 літрів угорської рибної юшки. Кореспонденту «Карпатського об’єктива» кулінар розповів, що страва приготована з трьох видів річкової риби: щуки, коропа, сома, додавши помідори, цибулю, паприку. Страва негостра, любителі пікантності додавали до своєї миски кільце гострого перцю. Порція юшки коштувала 50 грн.

Команда з працівників міської ради приготувала різноманітні страви. Поласувати кремзликами можна було за десятку. Чотири штуки за десятку! Бажаючим присмачнювали ще і сметаною. Шпонжик овочів-гриль із сиром продавали за 20 грн. а два бутерброди із оселедцем коштував скромну десятку.

Команда Вадима Касинця приготувала 50-літровий казан ухи та натушкувала квашеної капусти з грибами.

Серед напоїв був глінтвейн.

Корчма «Підкова» частувала голубцями з грибами (порція 20 грн.) і готувала палачінти на шпаргеті. Десерт присмачнювали полуницею та абрикосами. І все це за червонець.

Організатори повідомили, що за виручені кошти будуть придбані новорічно-різдвяні подарунки дітям-сиротам Перечинської ОТГ.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини