71504
16:00 16.122018

Скаути зі Словаччини передали Вифлеємський вогонь миру закарпатським пластунам. ФОТО

Життя 6101

Чарівна традиція передання Вифлеємського вогню миру знову завітала на Закарпаття. Вперше за історію скаути зі Словаччини передали благодатний Вогонь закарпатським пластунам.

Вифлеємський Вогонь Миру – прекрасна передріздвяна традиція, яку започаткували у 1986 році представники австрійської телерадіокомпанії ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей, а також усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути запалюють Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає багато кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру та злагоди, яке мандрує із заходу на схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Від 2007 року офіційна делегація Пласту бере участь у Службі Божій у Відні, де разом із сотнями представників скаутських організацій з усього світу приймає Вогонь і потім везе в Україну.

Тож у неділю, 16 грудня, скаути зі Словаччини привезли благодатний вогонь, аби урочисто передати його закарпатським пластунам. Зустріч відбулася у Хрестовоздвиженському кафедральному соборі, де після урочистої передачі, свої лампадки та свічки могли запалити усі охочі.

– Це щорічна акція. Сьогодні до нас приїхало близько трьох десятків скаутів зі Словаччини, щоб привезти нам цей благодатний вогонь. Утім, офіційна делегація Пласту також поїхала у Лінц, на офіційну передачу вогню. Окрім того, на кордоні Рава-Руська польські скаути сьогодні передають цей благодатний вогонь львівським пластунам. Тобто ця естафета відбувається в різні способи. Оскільки до нас сьогодні прибули пластуни зі всього Закарпаття, то вони повезуть цей вогонь по своїх домівках, – розповів Іштван Удут, голова станично-ужгородського осередку Пласту.

Тож Вифлеємський Вогонь Миру завдяки пластунам потрапить у кожен куточок Закарпаття.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах