7152
18:44 31.052016

Молодь закликала ужгородців кинути палити. ФОТО

Життя 2524

Сьогодні в Ужгороді у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням за ініціативи обласного Центру здоров’я, Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та підтримки учнів ЗОШ №5 та ряду громадських молодіжних організацій пройшов марш-ходотон «Кинь палити!»

IMG_8949

Довідково:

Щороку в останній день весни, 31 травня, відзначають Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням.

Свято встановлене у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов’язує учасників вживати конкретні заходи, спрямовані на подолання тютюнової пандемії.

Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. На сьогодні, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад п’ять мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до восьми мільйонів смертей щорічно. У Європейському регіоні тютюн винен у смерті близько 1,6 мільйона людей на рік.

Основними причинами смертей, пов’язаних із тютюнопалінням, є серцево-судинні захворювання (47%); захворювання органів дихання (19%); рак легень (16%); інші види раку (9%), інші причини (9%). Близько 70% пов’язаних із тютюном смертей сталися з людьми віком від 35 до 69 років, а це означає, що кожен померлий у цій віковій групі втратив у середньому 19 років життя.

В Україні палить близько 11, 5 млн жителів, з них — 9,1 млн чоловіків та 2,5 млн жінок. У відсотковому відношенні — 60% і 11,2% відповідно. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці до 12 років.

Основними причинами смертей, пов’язаних із тютюнокурінням, є серцево-судинні захворювання (47%), захворювання органів дихання (19%), рак легень (16%), інші види раку (9%) та інші причини (9%).

В Україні приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш як половина всіх курців свою першу сигарету викурила у віці до 12 років.

Кидайте палити, адже життя важливіше за миттєве задоволення…

IMG_8952

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах