71312
12:53 14.122018

На Закарпатті презентували інтернет-платформу правових консультацій «WikiLegalAid»

Життя 2715

В прес-центрі Закарпатської ОДА представили інформаційну базу «WikiLegalAid», що функціонує за принципом Wikipedia та створена для посилення правової обізнаності громадян.

Як розповів начальник Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Євген Когутич, платформа WikiLegalAid створена за підтримки міжнародних партнерів та Міністерства юстиції.

Він наголосив, що база правових консультацій WikiLegalAid істотно відрізняється від схожих правових систем, оскільки містить відповіді на запитання, з якими найчастіше звертаються люди до системи безоплатної правової допомоги (БПД).

– Передумовою створення є той факт, що 90% усіх клієнтів, які звертаються за допомогою до центрів та бюро правової допомоги по всій країні, потребують консультацій. За період діяльності системи БПД 1 млн 294 тисячі 640 громадян звернулося за правовими консультаціями, і лише 197 тисяч 139 осіб потребувало вторинної правової допомоги, – Василь Попадинець, директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області.

За словами спікерів заходу, презентована база містить консультації щодо 1400 питань, які найчастіше ставлять клієнти БПД.

– Ця система запроваджується для того, щоб людям стало простіше отримувати правову допомогу, щоб їм було простіше при вмінні користування інтернетом швидко досягти своєї мети, а саме — отримати консультацію в правовому полі. Це значно розвантажить працівників БПД та дозволить залучити до надання послуг значно більшу кількість людей і зрозуміло, що буде кращий результат, – зазначив Павло Марамигін,  начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру, експерт з питань забезпечення належного функціонування довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid.

Він також додав, що окрім правових консультацій база містить зразки документів та приклади їх заповнення.

– Ця база значно підвищить правову обізнаність громадян, а підвищення правової обізнаності – це одне з головних завдання Міністерства юстиції,  – зазначив Євген Когутич, начальник Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області, висловивши впевненість, що перелік правових питань та консультацій у базі будуть розширюватися.

Щоб скористатися пошуком потрібної правової консультації, слід увійти на сторінку http://wiki.legalaid.gov.ua/ написати ключове слово або корінь слова та поставити знак *, або ж скористатися пошуком через структуру категорій.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини