7117
12:51 31.052016

На Закарпатті визначили лауреатів журналістських премій імені Михайла Бабидорича та Василя Ґренджі-Донського

Життя 3298

pero-s-chernilami30 травня відбулося засідання відбіркової конкурсної комісії з присудження обласних премій у галузі журналістики імені Михайла Бабидорича та імені Василя Ґренджі-Донського. Ці журналістські відзнаки було засновано у 2004 році спільним рішенням обласної державної адміністрації та обласної ради. Премія імені Михайла Бабидорича вручається кращому журналісту року та імені Василя Ґренджі-Донського – кращому колективу редакції друкованих або електронних ЗМІ.

Цьогоріч на здобуття премії імені Михайла Бабидорича претендували: Біклян Христина – за серію матеріалів з висвітлення соціальної сфери духовного і культурного життя краю у газеті та інтернет-виданні «Карпатський об’єктив», Гаджега Василь – за серію публікацій про визначних постатей спортивної галузі області, Ісак Михайло – за серію матеріалів з висвітлення життя Іршавського району у газеті «Нове життя», Кешеля Дмитро – за телевізійний фільм «Вінко моє, вінко червеноє…», Ножка Анастасія – за серію телепрограм «Народний одяг українців Закарпаття», Папіш Михайло – за серію публікацій, розміщених у газетах «Берегово» та «Вісті Берегівщини», Підгорна Марія – за серію матеріалів про самоврядування на Ужгородщині, життя окремих громад, розбудови країни та громадянського суспільства, опублікованих у газеті «Вісті Ужгородщини», Фатула Руслан – за підбірку політичних оглядів, аналітичних матеріалів та історичних матеріалів про видатних діячів минулого й сучасності у газеті та Інтернет-виданні «Карпатський об’єктив», Ярцева Галина – за документальний телефільм «Війна за державу. Перша незалежна. Карпатська Україна».

На премію імені Василя Ґренджі-Донського подали матеріали: міжгірська районна газета «Верховина» – серію публікацій про життєдіяльність району на основі поточних знакових подій, фактів та явищ з актуальних питань соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку, утвердження принципів громадянського суспільства, засад демократії та прогресу у всіх сферах життя, «Карпатський об’єктив» (газета та Інтернет-видання) – серію матеріалів, які об’єднані під рубриками «Історія», «Спорт», «Розваги», «Господиня», «Наші історії», «Бульвар», обласна газета «Новини Закарпаття» – серію матеріалів про соціально-економічний розвиток краю, культуру і духовність, внесок закарпатців у розбудову держави, «Панорама» – серію матеріалів з висвітлення життя області та книгу «І слово – дар Божий», в якій зібрано публіцистику з періодики, регіональна телевізійна компанія «Хуст» – «Актуальне інтерв’ю» з військовим капеланом о.Іваном Ісаєвичем та Михайлом Рівісом, філія Національної телекомпанії України «Закарпатська регіональна дирекція» – програму Максима Мельника «У пошуках Івана Сили», інтерактивну, культурно-просвітницьку телепрограму «Ранок на Тисі», телепрограму «Від суботи до суботи.

На підставі результатів голосування комісія прийняла рішення: переможцем конкурсу з присвоєнням звання лауреата премії в галузі журналістики ім. Михайла Бабидорича визнати Михайла Папіша, імені Василя Ґренджі-Донського – міжгірську районну газету «Верховина».

Під час відзначення Дня журналіста лауреатам буде вручено дипломи та грошові премії, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини