71134
13:31 12.122018

До вихованців ужгородського садочка завітав угорський Миколай. ФОТО, ВІДЕО

Життя 6389

Вчора, 11 грудня, дітки ужгородського НВК «Ялинка» отримали чудові різдвяні подарунки від новопризначеного Почесного консула України у місті Шіофок (Угорщина) Золтана Хорвата та сюрпризи від Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

Почесний консул України відвідав Закарпаття разом з маленькими синами Барнабашом та Золтаном, адже саме їхній садочок «Ньолцсінвіраг» у Шіофоку зібрав більшу частину привезених подарунків. Вихованці садочка, очікуючи приїзд гостей, підготували чудову новорічну програму. Дітки розповідали угорські вірші та співали традиційні угорські різдвяні пісні. Одяг у них теж був відповідний – Миколайчика, Санта-Клауса та його помічників ельфів.

Додамо, що угорськомовну групу в закладі відкрили три роки тому з наповненням у 24 дитини. Зараз у цій групі вже 32 дітей і з кожним роком бажання батьків записати дитину в угорськомовну групу росте. Разом з тим, уже біля п’яти років у закладі працює угорськомовний гурток, у якому навчаються та виховуються як дітки дошкільного закладу, так і учні початкової школи.

Відкривала святкування Світлана Рибак, директор НВК «Ялинка». Вона розповіла, що саме цього дня закладено першу цеглину дружби з дитячим садочком Угорщини.

«Ми цього дня чекали давно, адже наша «Ялинка» один з найунікальніших навчальних закладів Ужгорода. Якщо заклади освіти ще думають святкувати цикл різдвяно-новорічних свят, то ми це почали 6 грудня – до наших вихованців прийшов Миколай та приніс багато подарунків. Ми вдячні нашим гостям, які теж прийшли до діток не з порожніми руками, а принесли чудові різдвяні подаруночки», – додала пані Світлана.

Генеральне консульство Угорщини у місті Ужгород приділяє постійну увагу розвитку рівня знання угорської мови дітей та бере участь у святкових заходах НВК «Ялинка» у якості запрошеного гостя. Так, Генеральний консул дипломатичної установи, Йожеф Бугайла, звернувся зі словами вітання до присутніх: «Дякую діткам за такі фантастичні виступи, ви великі молодці. Це ще раз показує те, що угорська група в садочку ідеально працює. Я переконаний, що ніхто з діток не отримує у свій чобіток «прутик», всі заслуговують на гарні подарунки».

Золтан Хорват, який вперше відвідав садочок подякував діткам та вихователям за таку майстерну підготовку програми. Він також розповів, що батьки з садочка, який відвідує його молодший син, хотіли передати подарунки до дитячого закладу Закарпаття, і звернулися за допомогою до новопризначеного Почесного консула України в Угорщині. Загалом, ужгородському садочку передали понад 50 подарунків, спортивний інвентар та м’які іграшки.

Пан консул зауважив, що подібні акції та зміцнення співпраці планується й надалі, адже в Ужгороді функціонує потужна дипломатична установа Угорщини та надійний партнер.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини