71031
14:12 11.122018

На лікування важкохворих мукачівців за два роки планують виділити 30 млн. гривень

Життя 1942

Депутати Мукачівської міськради схвалили програм «Додаткового соціально-медичного захисту мукачівців» на 2019-2020 роки. На наступні два роки пропонується виділити на цю програму, в тому числі й на лікування важкохворих мукачівців 30 млн. гривень.

За соцпрограмою, ініційованою міським головою, важкохворі отримають необхідну їм матеріальну допомогу

Впроваджена в Мукачеві три роки тому програма “Додаткового соціально-медичного захисту мукачівців” дала змогу матеріально допомагати важкохворим містянам – на їхнє лікування виділяються кошти з міськбюджету. Серед іншого, за рахунок програми надається допомога громадянам на придбання гігієнічних підгузок, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах і внаслідок свого матеріального становища не можуть подолати їх самостійно. Також надається матеріальна допомога на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали і не були зареєстровані у центрі зайнятості, як безробітні, самотніх осіб пенсійного віку, бездомних осіб. Допомога надається особі, за чий рахунок було здійснено поховання.

Матеріальна допомога коштом програми передбачена на оздоровлення учасникам бойових дій та членам сімей загиблих під час виконання службових обов’язків учасників бойових дій, які перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради і понад два роки очікують проходження санаторно-курортного лікування за рахунок державної субвенції (7 000 грн.), а також учасникам бойових дій та членам сімей загиблих під час виконання службових обов’язків учасників бойових дій для ремонту житла, яке належить їм або одному з членів їхньої сім’ї на праві приватної власності. (10 000 грн. не частіше, ніж один раз на 10 років).

Мукачівська міськрада

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах