71011
13:06 11.122018

Всеукраїнський тиждень права під «парасолькою» стартував на Закарпатті

Життя 1981

10 листопада на Закарпатті, як і в цілому по Україні, стартував вже 10-й за ліком Всеукраїнський тиждень права.

Упродовж тижня – з 10 по 16 листопада фахівці системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті спільно з представниками управління юстиції, національної поліції, пробації та іншими партнерами проводять низку правопросвітницьких заходів у навчально-освітніх закладах, бібліотеках, установах, покликаних допомогти громадянам вирішувати свої проблеми у правовому полі, підвищити правову свідомість та обізнаність мешканців нашого краю.

У понеділок, 10 листопада, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та управління юстиції – Оксана Дудаш та Леся Тимчук – провели Всеукраїнський урок «Права людини» для школярів 5-6 класів Ужгородської ЗОШ № 7.

Учні дізналися, що кожного року 10 грудня Україна та вся світова спільнота відзначають Міжнародний День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини, 70 років з дня проголошення якої виповнилося цього року.

Фахівці розповіли дітям про їхні основні права та обов’язки, поспілкувалися з школярами на тему булінгу, продемонстрували тематичні відеоролики та надали їм інформаційні матеріали Правові орієнтири дітей.

Переглянувши відео, учні мали можливість зробити висновок про те, що всі люди мають права, які є невід’ємними від людини, зокрема, право на життя, на свободу, на рівність, і ми маємо усвідомлювати наші права та поважати права інших. Також діти дізналися, що 10 грудня святкується День прав людини, а символом Всеукраїнського тижня права цього року обрано парасольку на знак об’єднання зусиль усіх правників, органів влади, громадських організацій та міжнародних партнерів задля утвердження та захисту прав людини в Україні. Начальник відділу комунікації Регіонального центру з надання БВПД Оксана Дудаш розповіла учням, що з початку 2018 року всі діти мають право на отримання вторинної правової допомоги, поінформувала куди їм звертатися за допомогою у випадку порушення їхніх прав та надала інформаційні буклети «Правові орієнтири дитини».

Сподіваємося, що проведений урок виявився корисним для учнів, оскільки вони не тільки ознайомилися із Загальною декларацією прав людини, але й поглибили та розширили свої знання про права людини та громадянина, інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах