70845
21:27 7.122018

В Ужгороді відбудеться перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком”

Життя 2544

Цьогоріч вперше в Ужгороді відбудеться перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком”. Ця культурна подія презентує сучасний доробок польського кінематографа і вже всьоме відбулася у Львові та Івано-Франківську, де її щоразу тепло й активно сприймає публіка.

Стартує захід 8 грудня, у суботу, о 16.30 в „ILKO Gallery”. Показ першого фільму „Тиха ніч” відбудетсья о 17.00. Фільм, який здобув велику нагороду „Золоті Леви” на 42 кінофестивалі у Гдині в 2017 році. Стрічка є поглядом на сучасну Польщу і розкриває сімейні секрети, що супроводжуються діагнозом реальних проблем польської провінції, таких як безробіття найбільш освічених чи еміграція.

Вже о 18.45 розпочнеться концерт „Human Things і польська музика з кінофільмів”

Віртуози джазової музики Пьотр Вилєжол, Макс Муха, Марцін Калетка виконають головним чином класику джазу та популярні речі в новій обробці. Величезний музичний досвід кожного з виконавців забезпечить джаз найвищої якості. В їхньому виконанні гості концерту, зокрема, почують музику з фільмів „Післяобрази”, „Катинь”, „Земля обітована”, „Корчак”, „Польські дороги”, а також композиції з найновішого диска Human Things.

О 19.00 відкривається виставка „РЕТРОСПЕКЦІЯ 70”. На виставці представлені роботи Яцка Копровіча, який в 70-их роках творив специфічні чорно-білі картини, витримані у сюрреалістичному настрої. Найновіші фотографії замкнулися у циклі „Зміна погоди”. Ці фотографії не були інсценовані, хоча справляють враження ретельно відрежисерованих, неначе героїв картин розставлено у просторі, як акторів на знімальному майданчику. Цикл увінчує імпресія „Єгипет. All Inclusive”, яка підводить нас до розуміння магічного реалізму навколишнього світу. Як зізнався Яцек Копровіч: „Моє життя так склалося, що, з одного боку я був режисером, сценаристом і я ним є до сьогодні, а з другого боку – моїм захопленням була фотографія”.

Ужгородський прес-клуб

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах