7059
20:01 30.052016

Кам’яниця відсвяткувала День захисту дітей. ФОТО, ВІДЕО

Життя 5535

Одного разу відомого французького письменника Антуана Сент-Екзюпері спитали, чи варто пестити дітей. Він відповів: «Неодмінно пестіть, невідомо, які випробування приготувало їм життя».

IMG_9563

Уже традиційно 1 червня весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. В Україні 18 років поспіль з нагоди цього свята відбуваються

різні розважальні заходи для малечі. Їхня мета – привернути увагу до проблем соціального захисту дітей.

Зокрема в селі Кам’яниця, що на Ужгородщині, влаштували справжнє свято як для малих, так і дорослих. Урочистості відбулися на великій сцені біля Будинку культури.

Відкривала захід голова Ужгородської сільської ради Марія Коваль-Мазюта. Привітати з цим чудовим святом діточок та їхніх батьків прийшов заступник голови Ужгородської районної ради Степан Мацко, який побажав присутнім гарно повеселитися, а також усіх гараздів та мирного неба.

Яскравий калейдоскоп із танців та пісень подарували вихованці місцевого Будинку культури. Глядачі були у справжньому захваті від гри на домбрі Валерії Сегедій, виступів танцювального ансамблю «Потічок», колективу «Гутяночка» та «Материнка».

Кульмінацією свята став презент від благодійного фонду «Співчуття», який подарував місцевому дитсадку цілий причіп іграшок.

«У святі взяли участь близько 200 дітей. Ми вирішили влаштувати урочистості одразу після останнього дзвоника. Тож виступали як випускники Кам’яницької школи, так і дитсадка. Допомогли в організації концерту талановиті педагоги – Людмила Петрецька, подружжя Раховських», – розповіла голова сільради Марія Коваль-Мазюта.

Маленьким глядачам свято припало до душі, дорослих також не залишило байдужими. Тож вражень від побаченого дітлахам вистачить ще надовго.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах