70163
19:14 29.112018

В Ужгороді пройшла науково-практична конференція терапевтів та кардіологів

Життя 3882

Сучасним аспектам діагностики та лікування серцево-судинних захворювань була присвячена науково-практична конференція в Ужгороді «Міждисциплінарний підхід у діагностиці та лікуванні серцево-судинних захворювань згідно використання рекомендацій та протоколів Європейського рівня» . Десятки медиків з усієї області: кардіологи, терапевти, лікарі швидкої допомоги, сімейні лікарі та інтерни зібрались не тільки послухати лекції  авторитетних фахівців медичної галузі країни, але й обговорити складні клінічні випадки.

Під час конференції особлива увага – новій стратегії лікування артеріальної гіпертензії. Зокрема йшлося  про стандарти лікування хворих при першій ступені гіпертонічної хвороби та про вибір препаратів з яких потрібно починати лікування. Окремо Василь Нетяженко  – член-кореспондент НАМН України, професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О.Богомольця – зупинився і на питаннях реалізації  Урядової програми «Доступні ліки», де найбільшу частку медикаментів вартість яких відшкодовує держава, складають саме ліки від гіпертонічної хвороби. Також професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О.Богомольця (м. Київ) Тетяна Мальчевська розповіла про застосування інфузійної терапії в практиці лікаря- інтерніста та акцентувала увагу колег-медиків на сучасних стратегіях лікування гострих ускладнень серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.

Традиційно президент обласного товариства терапевтів Микола Рішко від імені медичної спільноти привітав ювілярів та іменників, а також виконав приємну місію – вручив почесні відзнаки –   медаль Закарпатського обласного товариства терапевтів професору Василю Нетяженко та головному лікарю Дубівської лікарні, що Тячівщині, Миколі Бігунцю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах