70039
14:49 28.112018

У Хусті змагатимуться аматорські театри Закарпаття

Життя 2492

Уперше Обласний фестиваль аматорських театральних колективів імені Всеволода Майданного відбувся у 1999 році у приміщенні Хустського районного будинку культури.

Проводиться раз у два роки і покликаний сприяти розвитку і популяризації театрального мистецтва області, виявленню оригінальних за змістом і формою театральних постановок, встановленню творчих контактів між театральними колективами та збереженню мистецької спадщини режисера, педагога, заслуженого працівника культури України Всеволода Майданного.

Компетентне журі оцінюватиме виступи за такими критеріями: режисерський задум вистави, стиль, естетика та форма подання драматургічного матеріалу; художнє розкриття образів, акторська гра; музичне та художнє оформлення вистави (уривка); художній рівень та актуальність літературного матеріалу.

Переможців нагороджують дипломами лауреатів. Передбачено також вручення спеціальних призів від громадських організацій, спонсорів за номінаціями: «Краща чоловіча роль»; «Краща жіноча роль»; «Краще виконання класичного твору»; «Краще виконання твору сучасного автора» та «Приз глядацьких симпатій», повідомляє Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах