70009
11:37 28.112018

Через недолугий наказ Мінекології закарпатським браконьєрам «розв’язали руки»

Життя 3037

Прес-служба окружного адміністративного суду міста Києва повідомила про  задоволення позову до Міністерства екології та Міністерства аграрної політики та продовольства й скасував заборону на полювання на лося.

“Суд ухвалив рішення частково задовольнити адміністративний позов – визнав протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів України по вжиттю заходів щодо заборони полювання на лося, а також визнав протиправним та нечинним наказ цього Міністерства “Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ) “, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що однією з підстав скасування цього наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності занесення тварини до Червоної книги України та не зазначено чітких даних щодо чисельності популяції та її динаміки. За даними суду, востаннє подібне дослідження проводилось у 2009 році, повідомляє tsn.ua.

“Експертного висновку відповідного Інституту щодо стану популяції лося в Україні Міністерством до суду надано не було. З огляду на це суд дійшов висновку про наявність підстав вважати, що відповідачем – Міністерством екології та природних ресурсів України, з порушенням вимог чинного законодавства, були вчинені дії щодо заборони полювання на лося”, – підкреслили у суді.

В Україні від 3 лютого 2017 року було заборонено полювати на лосів терміном на 25 років. Також наказ передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах