69069
15:01 17.112018

В угорському місті Сегед урочисто відкрили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років

Життя 3973

Сьогодні в угорському місті Сегед урочисто відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років з нагоди 85-х роковин трагедії.

Звертаючись до присутніх, наголосила, що допоки ми пам’ ятаємо і залишаємося разом, ми маємо майбутнє. А досвід Голодомору, серед іншого, вчить і тому, що втрата незалежності і державності веде до знищення нашого народу. Подякувавши Угорщині за визнання Голодомору, закликала продовжити підтримку в протидії російській агресії.

Пам’ятник встановлений у центрі м. Сегед на Домській площі в парку центрального собору м. Сегед, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини. Автором пам’ятного знаку є Богдан Корж (Ужгород). На пам’ятнику викарбовано: «До 85-х роковин Голодомору в Україні, організованого радянською владою у 1932-33 роках. Вічна пам’ять багатомільйонним невинним жертвам геноциду українського народу”.

Монумент був встановлений завдяки зусиллям Чонградського абатства, Сегед, Почесного Консульства України в м. Сегед, Самоврядування українців м. Сегед.

Участь у церемонії взяли Заступник міністра зовнішньої економіки і закордонних справ, Парламентських державний секретар Левенте Мадяр,єпископ Ласло Кішш-Ріго, Почесний консул України в м. Сегед А.Ровт, Голова самоврядування українців м. Сегед, Голова Товариства українців Сегеда Наталя Шайтош-Запоточная та інші гості.

Після освячення пам’ятника була проведена панахида за невинними жертвами Голодомору і покладено спільний вінок, виготовлений із колосків. Захід завершився хвилиною мовчання в пам’ять про невинних жертв Голодомору та концертом – панахидою у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Nepop Liuba
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини