68969
18:05 16.112018

Закарпатські рятувальники співпрацюють з польськими колегами

Життя 3759

Закарпатські рятувальники продовжують ділове партнерство з польськими колегами. Сьогодні, у рамках реалізації проекту “Удосконалення системи рятування та управління кризовими ситуаціями в Закарпатській області – Україна”, який реалізується Фундацією іHELP Institute та фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, відбулась чергова міжнародна зустріч в м. Ужгород.

У рамках візиту українські рятувальники разом з польськими колегами опрацюють питання спільної взаємодії та співпраці з питань надання допомоги між країнами на випадок виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. І сьогодні, 16 листопада, в одному з готельно-ресторанних комплексів обласного центру Закарпаття відбулась конференція за цією тематикою. На зустрічі були присутні: заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик, заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Василь Сніцар, а з польської сторони – радник міністра закордонних справ республіки Польщі Барбара Михаловська, голова наглядової ради Фундації іHELP Institute та екс-заступник голови державної пожежної служби Польщі Рішард Гроссет.

Сторони обговорили шляхи покращення рівня безпеки на Закарпатті, зокрема: скорочення часу прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виникнення надзвичайної ситуації, а також оперативність реагування та правильність дій під час ліквідації дорожньо-транспортних пригод.

Далі учасники міжнародної зустрічі завітали до Управління ДСНС України у Закарпатській області. Тут в урочистій обстановці польські колеги передали українським рятувальникам два комплекти спеціалізованого гідравлічного інструменту марки Weber. Вартість цього обладнання становить більше 37 тисяч євро.

У свою чергу заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Ярослав Бабяк подякував польським друзям за підтримку та надану допомогу, а також зауважив, що це обладнання – вкрай корисне для закарпатських рятувальників, адже за його допомогою надзвичайники зможуть більш якісно та оперативно надавати допомогу громадянам, які потрапили у ДТП. Також він наголосив на актуальності реалізації даної міжнародної програми, адже збереження життя і здоров’я людей є пріоритетним напрямом діяльності пожежно-рятувальних служб обох держав, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини