6879
10:46 30.052016

До Всеукраїнського велодня в Хусті відбувся велопробіг. ФОТО

Життя 2921

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хустське «Велооб’єднання» у неділю, 29 травня, провело в місті над Тисою цікавий і велелюдний захід – масовий велопробіг. На старті цього разу зібралося більше двох сотень учасників, серед яких переважала молодь.

– Подібну акцію проводимо до велодня вже втретє. І втішає, що з року в рік нас стає все більше, деякі фірми долучаються цілими колективами, багато містян – цілими родинами, поповнюють наші ряди і мешканці сіл району, – розповів для редакції новин «Карпатського об’єктива» організатор пробігу Андрій Козир. – Маршрут для любителів їзди верхи на «залізних конях» ми обрали нескладний, зокрема вулицями Свободи, Львівською, Волошина, центральним Майданом Незалежності та об’їзною дорогою.

Між іншим, крім велоподорожі, поціновучі їзди на роверах мали можливість взяти участь у різних конкурсах та розіграшах. Змагання чекали навіть на найменших. І переможцями перегонів на бігових велосипедах стали 3,5-річний Станіслав Гирич та Валерія Бахно, якій нещодавно виповнилося 2 роки і 10 місяців.

Слід зазначити, що велодень – це не спортивне свято. Захід спрямований на пропагування здорового способу життя, а також на зменшення шкідливих викидів автотранспорту завдяки їзді на велосипедах. Стати учасником велопробігу може кожен, незалежно від віку, статі та рівня фізичної підготовки. За допомогою подібних акцій громадськість демонструє небайдужість до екології та заявляє про необхідність створення для велолюбителів належних і безпечних умов пересування в міських умовах.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини