68750
18:57 14.112018

Делегація Словацької Республіки навідалась до Закарпаття з дружнім візитом

Життя 2384

Закарпаття підтримує дружні стосунки з усіма країнами-сусідами.

І от сьогодні,  до нашого краю завітала делегація зі Словаччини у складі голови Кошицького самоврядного краю Растіслава Трнки, голови Пряшівського самоврядного краю Мілана Маєрського, екс-президента країни Рудольфа Шустера, Надзвичайного та Повноважного Посла Словаччини в Україні Марека Шафіна, представників дипкорпусу та органів місцевого самоврядування.

Приймав шановних гостей у стінах Закарпатської обласної адміністрації губернатор краю Геннадій Москаль. Він одразу привітав гостей зі святом – 100-річчям створення Чехословаччини і висловив радість від приїзду делегації саме до відзначення такої пам’ятної дати. Геннадій Москаль згадав, що чимало будівель Ужгорода побудовані саме за чехословацької доби, навіть ліфт облдержадміністрації залишився з тих часів.

Розповідаючи про теперішню ситуацію в Закарпатті та в Україні загалом, губернатор краю жартома запросив колишнього президента Словаччини взяти участь у президентських виборах, які вже навесні пройдуть в Україні.

Екс-президент Словаччини Рудольф Шустер в коментарі «Карпатському об’єктиву» розповів, що почуває себе на Закарпатті як вдома і висловив жаль від того, що Україна ще не стала членом Європейського Союзу, адже тоді для неї відкрилися б нові можливості.

«Ми підтримуємо Україну в її євроінтеграційних прагненнях та докладемо всіх зусиль аби ваша держава все-таки стала членом ЄС. Зі свого боку ми завжди готові підтримати, порадити, але Україна теж має хотіти цього. Спільними зусиллями ми маємо прискорити цей процес, хоча позитивним моментом є й те, що Україна вже має безвізовий режим з ЄС – це мене радує. От сьогодні відбулася зустріч наших двох губернаторів із закарпатським, що слугує хорошим прикладом дружніх стосунків та перспективної співпраці», – зауважив колишній президент Словацької Республіки.

Рудольф Шустер також запросив губернатора Закарпаття на відкриття нового експонату музею авіації в місті Кошице – гелікоптера, який Україна два роки тому подарувала Словаччині на святкуванні Днів добросусідства. Йдеться про вертоліт, який колись належав Леоніду Брежнєву, але багато років не є придатним для польотів.

Під час дружньої зустрічі сторони підняли чимало актуальних питань нашого краю та дослухалися до пропозицій представників словацької делегації, які охоче ділилися досвідом. Зокрема, присутні обговорювали важливість створення нових пунктів пропуску та запуск ужгородського аеропорту.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини