68411
19:07 9.112018

Свято тих, хто дарує людям прекрасне: Хустщина відзначила День працівників культури

Життя 10041

Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День працівників культури та майстрів народного мистецтва. Урочистості з нагоди свята відбулися і на Хустщині, яка славиться своїм творчим та культурним потенціалом, багатим фольклором, талантами, які гідно презентують самобутнє мистецтво нашого краю далеко за його межами.

Так, у залі Хустської районної ради для працівників культури району відбувся святковий захід. З вітальними словами до тих, котрі з любов`ю та за покликом серця розвивають і примножують культуру краю звернулися представники місцевої влади. Особливо тепло привітала своїх колег начальник відділу культури Хустської районної державної адміністрації Світлана Дзяпко. А найбільш очікуваним моментом урочистостей стала нещодавно започаткована церемонія нагородження у номінаціях: “Краща сільська бібліотека”, “Кращий клубний заклад”, “Я за культуру”, “Гордість культури”, “Золоті ювіляри” тощо. Окремі слова вдячності були адресовані ветеранам галузі культури та мистецтва, яких відзначили спеціальною відзнакою “Культура у моєму серці назавжди”.

Також цього дня людей, які присвятили себе благородній справі  збереження та відтворення безцінних духовних скарбів українського народу – зібрала й кузня талантів міста над Тисою – затишна зала Хустської школи мистецтв.

Невтомних творців прекрасного із професійним святом привітали начальник управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради Володимир Власюк та очільниця закладу Іннеса Чернянчук.  Вони подякували працівникам культури за працю, творчість, натхнення та побажали всім здоров’я, щастя, творчого натхнення, здійснення мрій та задумів. А концерт від місцевих талантів став чудовим продовженням свята тих, хто дарує іншим радість душі.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини