68008
17:26 6.112018

Закарпатці масово здають горіхи

Життя 2738

Горіхи на ринках Іршавщини коштують до 120-ти грн.

Пізня осінь – сезон здачі горіхів заготівельникам. Ціни постійно змінюються. Однак в середньому чищені ядра коштують 100-120 грн/кг. Другий і третій сорт значно дешевше – 60-80 грн/кг, повідомив Перший.

Втім для закарпатців, особливо жителів сіл, які мають власні горіхові плантації – їх здача неабияка фінансова підтримка для родинного бюджету. Щодо заготівельників, то вони переважно їздять краєм у пошуках кращих горіхів.

За день в середньому можуть скупити до 10-и мішків вагою 300-400 кг. Цьогоріч, зізнаються горіхові “скупщики”, найкраще вродило на Хустщині. Натомість Іршавщина втратила до 70% врожаю через стихійний градобій та кілька потужних вітроломів, які трапились тут на початку літа. Подальша доля горіхів, кажуть, вивіз закордон, де вартість їх у кілька разів вища.

Закарпатка, яка проживає у Празі – Крістіна Данканич, спеціально зафіксувала ціну горіхів в одній з популярних мереж магазинів. Так за 200 гр. чищених горіхв просять трохи більше 100-а гривень. Таким чином кілограм вартує понад півтисячі. Навіть нечищені горіхи коштують втричі дорожче. За словами закарпатки – більшість горіхового товару надходить саме з України. В інших мережах магазинів ціни на “українські” горіхи значно вищі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини