67111
18:09 25.102018

10 тисяч тюльпанів подарували голландці закарпатському селу. ФОТО

Життя 2557

За підтримки Посольства Королівства Нідерланди в селі Невицьке на Закарпатті було облаштовано клумбу з оригінальних голландських тюльпанів.

Реалізувати цей проект вдалося в рамках конкурсу «Неймовірні села України-2018», в результаті саме село Невицьке отримало неймовірний подарунок, який дозволить селу стати ще більш привабливішим.

До висадки тюльпанів приєдналися представники Посольства Королівства Нідерланди в Україні, зокрема радник з питань сільського господарства Каролін Спаанс. Вона зазначила, що вірить у те, що це чудове село має всі можливості для подальшого розвитку і великий шанс стати туристичним центром Закарпаття.

Тюльпанову клумбу розмістили біля знаку “Люблю Nevicke”, вона являє собою копію флористичного парку Кекенхоф у Нідерландах. Як стало відомо, голландська компанія-постачальник посівного матеріалу квітів Stokolex надала для реалізації проекту 10 тис цибулин сортових тюльпанів.

Власне інсталяція спроектована українським ландшафтним дизайнером Оленою Доміловською, яке раніше мешкала та навчалася у Берегові, в українській гімназії. За її словами у парку в Невицькому буде понад 20 сортів багаторічних голландських тюльпанів. Вже у квітні наступного року можна буде побачити перший результат цієї благодійної акції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини